Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 19 august 2011

O soluţie model: Guvernul slovac vrea să sterilizeze ţigăncile

O măsură a guvernul slovac care oferă ajutor financiar familiilor de ţigani în care femeile sunt de acord să se sterilizeze printr-o operaţie gratuită stârneşte controversă la Bratislava.

Guvernul îşi justifică decizia spunând că ajută familiile sărace cu prea multe guri de hrănit şi prea puţine posibilităţi materiale. Soluţiile lor ar fi să le ofere tuturor femeilor anticoncepţionale sau sterilizare gratuită.

Această lege este în stadiu de proiect, lansat sub deviza „Noi vrem să oferim ajutor săracilor", obiectivul  programului este împuţinarea comuniţăţii de ţigani locală care nu este deloc capabilă să se adapteze standardelor ce civilizaţie ale popoarelor europene.

Pe hârtie ideea de la Bratislava nu pare a fi rea deloc, programul pare să includă aproximativ 700 de comunităti locale cu 200 de mii de oameni. „Oficial, propunerea vizează persoanele defavorizate care trăiesc în comunităţile izolate social. Dar daca te uiţi la criteriile programului, tragem conculuzia că acestea sunt făcute special pentru ţigani", interpretează sociologul Elena Kriglerova Gallova. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”