Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 22 august 2011

TABĂRA NAŢIONALISTĂ DE LA ROŞIA MONTANĂ. Chemare către camarazi şi prieteni

FUNDATIA "ION GAVRILA OGORANU"
str. Veseliei 21, sector 5, Bucuresti
tel. 0722749249, ogoranu@gmail.com
___________________________________________________
TABARA NATIONALISTA DE LA ROSIA MONTANA

Dragi camarazi si prieteni,

Va facem cunoscut ca, in zilele de 27 si 28 august a.c., vom organiza a 2-a tabara nationalista de la Rosia Montana, in inima Muntilor Apuseni.

Vrem sa va oferim posibilitatea sa cunoasteti, la fata locului, drama uneia din cele mai vechi localitati din Romania, unde populatia este dezbinata, izolata, lasata fara posibilitati de dezvoltare locala, pentru ca o companie cu capital canadian sa exploateze cel mai mare zacamant de aur din Europa, in prejudiciul flagrant al statului roman si in dispretul fata de generatiile viitoare carora li se ia dreptul utilizarii acestei resurse strategice.


Vrem sa va vedeti cu ochii vostri peisajul de basm al plaiurilor si culmilor domoale ale Apusenilor, rasfatate in verdele crud al pajistilor smaltuite de cel intens al padurilor seculare, peste care sunt presarate lacuri ("taurile"), sate si vestigii stramosesti.

Vrem sa vedeti cu ochii vostri uluitoarele ramasite ale civilizatiei dacice si protodacice, galeriile miniere romane, locurile legate de revolutiile lui Horia si Avram Iancu, sfintite prin jertfa si vitejia unor eroi precum Popa Balint sau Traian Macaveiu.

Vrem sa va aratam, pas cu pas, care munti vor fi literalmente dinamitati, unde se vor afla craterele colosale, iazurile de cianuri ce vor otravi deopotriva aerul si panzele freatice, intr-un pustiu selenar pe care sute de ani nu va trai nimic.

Vrem sa stam de vorba cu oamenii locului, cei care de mai bine de 10 ani suporta un adevarat razboi surd, fiind supusi unui asediu economic si social, prin complicitatea si tradarea tuturor guvernelor din 1999 incoace.

Vrem sa dam acestor oameni un semnal: ca nu sunt singuri. Ca nationalistii din Romania si din intreaga lume sunt alaturi de ei, in lupta de rezistenta pe care o duc pentru apararea inimii Apusenilor. Ca de se vor lega vreodata de steiurile muntilor, pentru a pieri odata cu ei, alaturi de ei va sta si tineretul nationalist.

Vrem sa lansam un APEL LA REZISTENTA NATIONALA, catre toate fortele sanatoase ale societatii romanesti, pentru apararea celei mai mari rezerve strategice a tarii, pentru viitorul sanatos al copiilor nostri, pentru apararea istoriei strabune!

Veniti si voi alatauri de ultimii moti care-si apara pamanturile, muntii, bisericile si mormintele stramosilor!

Comandantul taberei nationaliste de la Rosia Montana este camaradul Ciprian Netoiu.

Pentru participare si orice alte amanunte, persoana de contact: Alexandru Onofrei - tel. 0731807061, e-mail: ogoranu@gmail.com.

Rosia Montana rezista!

Florin Dobrescu,
secretar al F I G O
______________________________
PROGRAMUL TABEREI
______________________________

Vineri 26.08.2011 - seara / noaptea:
sosirea participantilor; instalarea corturilor la Taul cu Brazi.

Sambata 27.08.2011

ora 9,3o-14,oo: Circuit turistic Masivul Carnic - vestigiile arheologice - galeriile predacice, dacice, romane si medievale - galeria contemporana - exploatarea Rosia Poeni -Rosia Montana.

ora 14,oo-14,3o: Pauza de pranz.

ora 15,oo-16,oo: Mars prin localitatea Rosia Montana.

ora 16,oo-17,3o: Conferinta "Rezistenta nationala in Apuseni - ieri si azi. Relansarea economica a zonei Rosia Montana". Prezentarea volumului VII al cartii "Brazii se frang dar nu se indoiesc" (Rezistenta anticomunista din Muntii Apuseni).

ora 2o,oo: Foc de tabara.

Duminica 28.08.2011

Dimineata: Mars prin Rosia Montana pana la biserica.
Participare la slujba Sf. Liturghii

Plecarea

1 comentarii:

Emilia spunea...

DOAMNE AJUTA! Aveti grija nu raspundeti la provocari pentru a nu fi discreditati. Faceti un lucru foarte bun, avem dreptul sa traim in siguranta, intr-un mediu fara poluare. Daca ati convinge investitorii straini sa investeasca in orice fara poluare ar fi cea mai mare reusita. La ce va fi de folos aurul in actuala conjunctura cand pe Terra dispar specii de plante si animale si atatia oameni sufera de foamete??? Daca ar investi in agricultura si in turism cultural pe termen lung ar castiga toata planeta!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”