Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 26 septembrie 2011

Aberaţiile multi-culturalismului: Imigranţii vor eliminarea crucii de pe steagul Elveţiei

Potrivit cotidianului elveţian Aargauer Zeitung, asociaţia Secundo Plus, care se ocupă cu "drepturile imigranţilor" din Elveţia, solicită înlăturarea crucii de pe drapelul ţării cantoanelor.

"Drapelul elveţian nu se mai potriveste în Elveţia  multiculturală de astăzi" - încearcă să convingă reprezentanţii asociaţiei. În opinia acestora, în scopul de a reflecta dimensiunea multiculturală a statului este necesară eliminarea crucii de pe drapel, un simbol al creştinismului. "Astăzi există o mare diversitate religioasă şi culturală, aşa că trebuie să fie creat un alt drapel în care toţi cetăţenii vor putea să se identifice" - se arată în declaraţia transmisă de asociaţie către mass-media.
Imigranţii şi susţinătorii lor de la asociaţia elveţiană Secundo Plus sugerează o întoarcere la steagul din anul 1799, similar cu steagurile de astăzi ale Ghanei şi Boliviei.
La începutul lunii viitoare, asociaţia intenţionează să înceapă o dezbatere naţională pe această temă; deja şi-au anunţat un rol activ în dezbatere membri ai Partidului Popular (SVP), cunoscut pentru campaniile sale anti-imigraţie.

Noul steag al Elveţiei ar putea arăta ca în imaginea din dreapta dacă multiculturaliştii antielveţieni vor reuşi să îşi impună concepţiile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”