Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 3 septembrie 2011

DACFEST 2011 – 9-11 Septembrie, Costesti

Vineri

ora 18 deschiderea festivalului in centrul Orastiei statuia lui Burebista.
ora 20 festivitatea de deschidere la Costesti pe platou

Sambata

ora 10 ateliere civile si militare la care participa publicul prezent – pe terenul de sport si in tabara dacica si cea romana – tir cu arcul, aruncarea sulitei, calarie, atelier ceramica, tras cu franghia gatit in stil dacic, lipii tocana de carne si linte, antrenamente militare etc.
Incepand de vineri seara, sunt prezentate de catre bucatari locali cele mai vestite mancaruri traditionale, tocana de miel, bulz de branza de oaie, sloi de oaie, pui la protap, fripturi de porc si se va bea vin , bere si tuica.
ora 16 lupte de gladiatori,
ORA 18 MAREA CONFRUNTARE – parada TERRA DACICA AETERNA- defilare pregatirea de lupta si lupta la portile unei cetati dacice.
ora 20 spectacol de exceptie dacii liberi, Casandra Hausi, Nicolae Pitis, Focul viu si Pragul de sus.
ora 22 aprinderea focului sacru si ceremonial dacic la foc.

Duminica

ora 10 concursul SICA DE AUR se intrec echipe din comuna Orastioara si Orastie la 7 probe – trasul franghiei, spartul oalei cu bata, taiatul busteanului cu joagarul, bratul de fier, tir cu arcul si aruncarea sulitei.
ora 12 spectacol folcloric ora 14 inchiderea festivalului.

Pe tot parcursul festivalului va fi asigurata infrastructura de alimentatie
publica pentru spectatori precum si cea de mestesuguri populare autentice care vor fi oferite spre vanzare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”