Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 3 septembrie 2011

China comunistă intenţionează să legalizeze detenţia secretă!

China intenţionează să modifice Codul Penal pentru a permite detenţia la domiciliu într-un loc secret, o propunere denunţată sâmbătă de apărătorii drepturilor omului, relatează AFP.

O astfel de lege, apreciază organizaţiile de apărare a drepturilor omului, ar "legaliza" aşa-zisele "dispariţii" ale opozanţilor regimului.

Textul propune autorizarea poliţiei, cu acordul unui procuror, de a utiliza această formă de detenţie în afacerile privind securitatea naţională, terorismul şi afacerile importante de corupţie, în cazul în care rezidenţa supravegheată la domiciliu riscă să prejudicieze ancheta.

Rudele nu ar fi informate de locul de detenţie dacă acest lucru ar putea prejudicia ancheta.

"Dacă această propunere este adoptată, va însemna legalizarea dispariţiilor care au devenit din ce în ce mai frecvente în ultima vreme", a declarat pentru AFP Joshua Rosenzweig, un oficial din cadrul asociaţiei Dui Hua, cu sediul la Hong Kong.

Zeci de avocaţi şi disidenţi au fost arestaţi sau au "dispărut" în ultimele luni în China, între care artistul Ai Weiwei, într-o campanie de reprimare a disidenţei lansate după apelurile pe Internet la manifestaţii ca cele care afectează lumea arabă.

Ai Weiwei a fost eliberat în iunie, după ce a petrecut trei luni într-un loc secret.

Beijingul a emis o alertă sporită în toată ţara, în special în aeroporturi, pe motiv că separatiştii uiguri şi extremiştii islamici din provincia Xinjiang din Asia Centrala ar putea lansa un atac major. La fel ca omologii săi din SUA şi Europa, regimul exploateaza propriul "razboi impotriva terorii" pentru a justifica metodele represive.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”