Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 14 septembrie 2011

Scriitorul Teșu Solomovici: Eu și toți evreii români îi datorăm viața mareșalului Ion Antonescu

Scriitorul Teșu Solomovici a declarat, duminică, la emisiunea "La taifas cu Ion Cristoiu" difuzată de B1 TV, că este obsedat de peste 70 de ani de figura mareșalului Ion Antonescu, personaj care a trimis o parte a familiei sale în Trasnistria , dar care l-a refuzat pe Adolf Hitler în a îi preda evreii din România.

"Acum 70 de ani copilul Solomovici a fost dat afară din școlile românești printr-un ordin semnat de mareșalul Antonescu. Același mareșal Antonescu a trimis parte din familia mea în Transnistria, unde mulți au murit. Același mareșal Antonescu i-a spus nu lui Hitler și Himmler și a refuzat să îi predea pe evreii din România, inclusiv pe mine naziștilor", a declarat scriitorul.

"Într-un fel îi datorez viața aceluiași mareșal Ion Antonescu și ca mine îi datorează lui Antonescu viața aproape toți evreii din vechiul regat", a punctat Solomovici.
http://www.b1.ro/stiri/eveniment/scriitorul-te-u-solomovici-eu-i-to-i-evreii-romani-ii-datoram-via-a-mare-alului-ion-antonescu-11114.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”