Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 25 octombrie 2011

11 noiembrie 2011: Marș de comemorare în Remagen


La 8 mai 1945, Armata Germană a capitulat necondiționat. Armele au tăcut iar soldații germani s-au lăsat pradă destinului. După ani întregi de lupte acerbe, soldații germani au sperat la un tratament cinstit din partea învingătorilor.

Chiar și dușmanul va ține cont de forța, randamentul și sacrificiile soldaților germani pe apă, la sol și în aer. (Ultimul raport al Armatei, 9 mai 1945)

Cât de mult s-au înșelat în aceste așteptări, este și astăzi o temă ținută sub tăcere în cărțile de istorie. Mitul așa-zisei eliberări lasă o dâră de sânge după sine chiar și după sfârșitul războiului. Alungarea, jaful, crimele în masă asupra prizonierilor de război, sunt lucruri care nu vor deloc să se potrivească portretului ”salvatorilor”.

În așa-zisele Rheinwiesenlagern (lagăre din câmpiile Rinului) au fost încarcerați după sfârșitul războiului peste 3,4 milioane de soldați germani. În condiții igienice catastrofale, au murit în jur de 1 milion de prizonieri în anii 1945/1946. Aceștia au murit de foame sau din cauza unor maladii, în mâinile presupușilor eliberatori. Un milion de oameni care figureaza pe listele autorităților americane la capitolul ”other losses” (alte pierderi) și a căror moarte chinuită este astăzi ținută sub tăcere.

Un milion de oameni...

...care au fost dispuși să își riște viața pentru protecția țării.
...despre a căror soartă nu se vorbește deschis nici astăzi.
...care au fost victime ale crimei în masă cu premeditare.
...care te cheamă să acționezi!

Ajută și tu să rupem spirala tăcerii și să aducem adevărul la lumină. Acolo, unde unde fundația viitorului națiunii se clădește pe minciună, trebuie aprinsă făclia adevărului.

Acolo, unde minciuna se sparge, este pusă piatra de temelie a unui viitor mai bun. De aceea, vino și TU pe 19 noiembrie 2011 la Remagen și arată că minciuna nu va fi acceptată fără rezistență!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”