Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 6 octombrie 2011

24 de evadaţi africani de la Centrul de transfugi din Arad. Şapte au fost prinşi

Cinci dintre cei 24 de fugari de la centrul de transfugi din judeţul Arad au fost prinşi joi după-masă, aproape de frontiera cu Ungaria. Alţi doi au fost prinşi miercuri noapte. Străinii au evadat cu cearşaful: au rupt gratiile şi-au coborât peste zece metri pe frânghii improvizate. Ei au fugit ca să ajungă în Occident, pentru că autorităţile române vor să-i returneze în ţările de origine.

Cei 16 algerieni şi opt tunisieni au fugit din Centrul de trasfugi de la Arad după ce ar fi forţat gratiile unui geam din spatele clădirii. Centrul nu era păzit, ci doar monitorizat video, însă se pare că una dintre camerele de luat vederi nu funcţiona la momentul în care cei 24 au plecat din imobil.

"Au fost alarmate toate efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Au fost instituite echipe de căutare. Au fost constituite filtre de circulaţie, iar la câteva ore de la începerea acestor activităţi, poliţiştii au reuşit prinderea a doi dintre evadaţi. Transfugii nu prezintă un pericol iminent.", a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

100 de politişti şi zeci de jandarmi îi caută acum pe străini. Căutările au fost extinse pe întreg teritoriu al judeţului Arad. De asemenea, poliţiştii din Ungaria au fost mobilizaţi în acţiunea de prindere a evadaţilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”