Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 5 octombrie 2011

Rusia şi-a autorizat agenţii secreţi să ucidă inamicii statului

Cum mor duşmanii lui Putin: SIDA, cancer, tuberculoză

Serviciul secret rus a autorizat “eliminarea” indivizilor din afara tarii socotiti drept inamici si a ordonat infiintarea unor unitati speciale, care sa efectueze aceste operatiuni, releva un document obtinut de The Daily Telegraph.

Directiva se refera in mod specific la Uniunea Europeana si Europa Occidentala si pare sa fie semnata de seful departamentului de contraspionaj din cadrul serviciului secret rus – FSB, succesorul KGB.

Este datata 19 martie 2003, cu patru ani inainte de uciderea fostului agent secret rus Aleksandr Litvinenko, la Londra, si stabileste un termen provizoriu, pentru data de 1 mai 2004, cand noile unitati vor incepe sa actioneze.

Potrivit The Telegraph, documentul s-ar afla si in posesia departamentului de contraterorism al Scotland Yard, care investigheaza cazul Litvinenko.

Politia britanica urmeaza sa decida daca trebuie efectuata o ancheta deplina privind moartea lui Litvinenko, in conditiile in care guvernul rus insista ca Andrei Lugovoi, fostul bodyguard KGB care este principalul suspect in acest caz, nu va fi niociodata extradat inapoi in Marea Britanie.

Marcat “Documentatie secreta. Doar pentru uz intern. A nu se copia”, documentul scos la iveala face trimitere la o lege privind “contracararea activitatilor extremiste” adoptata cu opt luni inainte, desi acea lege nu face referire la folosirea fortei.

Obiectivele sunt, potrivit directivei, “observarea, identificarea, posibila aducere in Federatia Rusa” a celor vizati.

Dar permite totodata, “sub dispozitii speciale”, “eliminarea in afara Federatiei Ruse, in tarile din vecinatatea apropiata (fostele state sovietice) si in Uniunea Europeana, a liderilor de grupuri si organizatii teroriste si ilegale, formatiuni si asociatii extremiste, a persoanelor care au parasit Rusia ilegal si sunt cautate de autoritatile federale”.

Dispozitia, care pare sa-i vizeze, printre altii, pe liderii rebeliunilor din Caucaz, mentioneaza ca infractiunile comise de cei urmariti de autoritatile ruse sunt cele de terorism, activitate extremista, crima, rapire si “alte delicte clasificate indeosebi ca infractiuni grave savarsite impotriva cetatenilor Federatiei Ruse sau indreptate impotriva statului si guvernului rus”.

Directiva stabileste si “instruirea intensiva a noilor unitati formate, pentru adaptare la conditiile specifice de munca in Europa Occidentala si in tarile din Uniunea Europeana”, precum si “pregatirea temeinica a agentilor pentru activitatea in tarile UE”.
http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/rusia-si-a-autorizat-agentii-secreti-sa-ucida-inamicii-statului/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”