Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 19 octombrie 2011

INVADATORII din centrul Timişoarei. Istoria cuceririi oraşului de către clanurile ţigăneşti

Peste 200 de case, unele de patrimoniu, aproape întregul centru istoric al Timişoarei, au încăput pe mâinile ţiganilor "de mătase", grupaţi în două clanuri: Cârpaci şi Stancu. Se es­ti­mează că un sfert de miliard de euro, bani din prostituţie, furturi, maşini furate, cerşetorie sau droguri au intrat în ultimii zece ani, din Occident, în casele acestea şi în maşinile Bentley şi Lamborghini parcate în faţa lor. Una câte una, casele naţionalizate din centrul istoric au intrat în proprie­ta­tea ţiganilor. Cu acte legale şi false, inventând moştenitori sau înviindu-i din morţi, cu complicitatea notarilor şi avocaţilor, a funcţionarilor Pri­mă­riei, clanurile şi-au extins an de an teritoriul.

Sutele de plângeri ale localnicilor terorizaţi să-şi vândă casele şi să plece au rămas fără răspuns. Unul câte unul, ei şi-au luat lumea-n cap şi au cedat locul nou-veniţilor. Cotonogiţi pe stradă, bombardaţi cu pisici moarte, ciolane de cal sau fe­cale, speriaţi în toiul nopţii, ti­mi­şo­renii au înţeles repede că nu-i apără nimeni şi au vândut pe te miri ce. Jurnalul Naţional a publicat zeci de articole, semnate de Tiberiu Kiss şi apoi de Mircea Opriş, a scris practic cro­nica ocupării Capitalei Banatului. Vom relua articolele semnificative, pentru ca Poliţia, Parchetul, Garda Fi­nan­ci­ară şi Primăria să ştie că le facem direct răspunzătoare pentru că au încurajat cucerirea oraşului de către clanurile ţigăneşti.
Valentin Zaschievici

Nimic nu le face faţă. Clanurile ţigăneşti au ocupat centrul istoric al Timişoarei, ajutate de poliţişti corupţi. Răpiri, şantaj, ameninţări – reţeta prin care i-au deposedat pe români de case. De mai bine de 10 ani, imediat după apariţia Legii 112, casele naţionalizate din Timişoara, în special cele din buricul târgului, au încăput pe mâinile romilor. Practic, tot ceea ce înseamnă vile interbelice din zona C.D. Loga, Mihai Viteazul şi Trandafirilor au fost împărţite în sânul unor clanuri ţigăneşti, aşa-zişii ţigani de mătase.

De-a lungul anilor, mii de ti­mişoreni, locuitori ai zonei rezi­denţiale au reclamat la IJP Timiş, atât in scris, cât şi verbal, teroarea la care sunt supuşi din partea unor familii de romi, pentru a-şi părăsi casele în care au crescut şi au copilărit, la preţuri de nimic. Niciodată, dar nici­odată, poliţia bănăţeană nu a mişcat un deget. În cel mai fericit caz, poate doar nişte amenzi la Legea 61, privind liniştea şi ordinea publică. În rest, linişte şi pace! Aşa că tiganii s-au putut mişca în voie, terorizând vecinii prin maniere mai mult decât cunoscute: chefuri prelungite cu decibeli pe măsură, scandaluri, injurii, bătăi, urină şi fecale pe praguri şi pe clanţe, plimbări în pielea goală pe casa scărilor, popularea cu rozătoare a imobilului şi câte şi mai câte! Practic, tot arsenalul picăturii chinezeşti! În Timişoara este de notorietate faptul că unul dintre membrii marcanţi ai comunităţii ţigăneşti a reuşit să-l convingă pe un profesor universitar să-i vândă un apartament dintr-o vilă centrală de pe Mihai Viteazul, după ce, trei nopţi la rând, a dansat gol puşcă în jurul unui foc de tabără făcut într-un butoi de 200 litri, plasat în mijlocul curţii!

Marcaj strâns
Fără doar şi poate, toţi locuitorii zonei rezidenţiale a Timişoarei sunt convinşi că nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă poliţiştii bănăţeni ar fi intervenit la timp şi la momentul potrivit. Dar cum să intre în horă, atâta timp cât tocmai oamenii legii fac protecţia romilor de mătase şi chiar ei sunt cei care negociază cu victimele agresiunilor! Cel mai bun exemplu este cel al unui ziarist timişorean, agresat in plin centrul oraşului de pe Bega, in urmă cu un an de un clan ţigănesc. Omul a depus plângere la IJP Timiş pentru identificarea autorilor, după care s-a trezit pe cap cu ditamai comisarul de poliţie, care l-a sfătuit că e bine ca, pentru un ban bun, să se împace cu tiganii. La fel s-a întâmplat şi cu un grup de femei, care au fost abuzate de ţigani şi urmau să intre într-un program de protecţie a martorilor. Asta până când, la uşa "casei conspirative", s-au trezit cu agresorii, care doreau să împartă din nou dreptatea! Evident, deconspirarea adresei a avut la bază un alt ofiţer celebru din IJP Timiş, care a scăpat basma curată, chiar dacă toate informaţiile îl indicau drept principal suspect! Şi asta o spune chiar SRI Timiş!

Uniformă pătată
Povestea merge mai departe când, în urmă cu ceva timp, un agent de poliţie din cadrul Serviciului de Arme şi Muniţii din cadrul IJP Timiş, care locuieşte şi acum în chirie la un profesor universitar, într-un imobil de pe Strada Mihai Viteazul, a fost luat cu forţa din casă de un clan ţigănesc, după ce a fost lovit în cap cu ranga, de era să-şi piardă ochiul drept. Mai mult, poliţistul a fost băgat într-un autoturism şi dus la Pădurea Verde, unde a fost legat de un copac şi bătut 20 de minute nonstop, pentru a părăsi apartamentul în care locuia, împreună cu cei patru copii ai săi. Agentul a refuzat să facă comentarii pe marginea subiectului, dar toţi vecinii poliţistului au confirmat tărăşenia. Mai mult, aceştia spun că, la vremea respectivă, omul legii a reclamat superiorilor săi cele întâmplate, dar i s-a spus că e mai bine să o lase baltă şi să uite totul. În schimb, surse din SRI Timiş susţin că agentului i s-ar fi pus sub nas două autorizaţii de arme de foc şi că acesta ar fi fost motivul principal pentru care poliţistul nu a vrut să mai facă tam-tam! De menţionat, că Serviciul de Arme şi Muniţii din cadrul IJP Timiş este si­tuat pe Strada C.D. Loga din Ti­mişoara, fieful baştanilor ţigani. Mai precis, într-o fostă "anexă gos­po­dă­rească", care a aparţinut unui imobil aflat acum în posesia celui mai pu­ternic clan ţigănesc din Timişoara.

Dreptate în lanţuri
Şi pentru că tot suntem la capitolul "poliţişti sub acoperire", vecinii spun că un alt punct de sprijin al romilor de mătase este un comisar de poliţie care locuieşte "în chirie" într-un alt imobil de pe Bdul Mihai Viteazul, casă ce aparţine unei familii influente de romi înstăriţi. "De fiecare dată când vreun vecin de pe stradă reclama la 112 că nu mai suportă scandalurile ţigăneşti, o dată cu sosirea echipajelor de poliţie de la Secţia 2, apărea şi acest comisar. Se ducea la agenţi, iar aceştia spuneau invariabil: Să trăiţi, şefu’! Aşa că nici nu ne-am mai sinchisit să facem reclamaţii. Treaba e mai mult decât clară. Până şi ţiganii o spun în gura mare", povesteşte unul dintre vecinii vajnicului "om al legii" de la IJP Timiş. Locuitorii de pe Bdul Mihai Viteazu au pus la dispoziţia Jurnalului Naţional şi o casetă video cu imagini surprinse de un sistem se securitate perimetral. Filmul, care durează aproape două ceasuri, este de-a dreptul şocant şi scoate în evidenţă faptul că IJP Timiş este departe de a fi o poliţie europeană, aflată în slujba comunităţii!

Indolenţa crasă
Pe scurt, locatarii unui imobil din plin centrul Timişoarei au reclamat la 112, în urmă cu mai puţin de două săptămâni, faptul că un cetăţean ţigan bate în plină stradă o femeie şi un copil. În mai puţin de 15 minute, aşa cum rezultă din imaginile video, o maşină a poliţiei s-a deplasat la faţa locului pentru a face constatarea. Şi au constatat! De fapt, oamenii legii au asistat la show, fără să intervină. După circa 10 minute a mai sosit o maşină a poliţiei, iar echipajul acesteia a procedat la fel! În timp ce femeia şi copilul o luau urât pe coajă, poliţiştii contemplau zona rezidenţială şi rădeau, de parcă ar fi fost la un spectacol de cinema, iar scenele nu s-ar fi petrecut în realitate. Din păcate, camerele video nu au mai putut surprinde şi scena în care cele două echipaje de poliţie au fost invitate în locuinţa ţiganului.
Tiberiu Kiss , 28 august 2007

Uluire la conducerea Poliţiei Timişoara
Conducerea IJP Timiş a rămas şocată după ce a vizionat caseta video cu imaginile surprinse de o serie de camere de filmat, care asigurau securitatea perimetrală a unei vile de pe Bdul Mihai Viteazu din Timişoara, în care un băieţel cu handicap, aflat în cărucior, era agresat de o familie de ţigani de mătase chiar sub privirile patrulelor de poliţie. "Inspectorul-şef a urmărit şi el imaginile. A dat probele în lucru la compartimentele interne ale IJP Timiş şi a dispus de urgenţă luarea măsurilor care se impun. Fapta a avut loc la 28 mai, la ora 23:19. Agresorul a fost amendat cu suma de 500 lei. Am văzut cu toţii ce s-a întâmplat, şi ca atare vom continua verificările. Până la ora actuală nu avem date că vreun comisar de poliţie ar fi intervenit în favoarea unor cetăţeni de etnie ţigănească. Am demarat şi această anchetă pentru a vedea ce elemente se conturează. Vizavi de agentul de poliţie, bătut şi sechestrat, acesta a depus o reclamaţie la noi în 2004. Dosarul a fost trimis la Parchet, dar nici până în prezent nu ni s-a comunicat vreo soluţie", a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Timiş, Ioana Preda.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”