Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 3 octombrie 2011

România presează Albania pentru recunoaşterea aromânilor ca minoritate

Ministrul de externe Teodor Baconschi, aflat la New York, la Adunarea Generala a ONU, a avut miercuri o intrevedere bilaterala cu omologul sau de la Tirana, prilej de a-si exprima increderea ca Albania va recunoaste aromanii drept minoritate nationala, arata un comunicat MAE. 

România a asigurat, pe de alta parte, partea albaneza de intreaga sustinere a Bucurestiului in ceea ce priveste perspectiva europeana a Albaniei. Ministrul român al afacerilor externe si omologul albanez, Edmond Haxhinasto, si-au exprimat dorinţa de consolidare a relaţiei bilaterale si a cooperarii in plan regional.
Trebuie sa promovam dialogul intre comunitaţile oamenilor de afaceri pentru a determina mai multe investiţii. Impulsionarea cooperarii economice poate fi determinata prin organizarea forumurilor tematice periodice in România si Albania”, a aratat Baconschi. El a mai spus ca turismul poate reprezenta “un domeniu de cooperare de interes reciproc”, informeaza MAE.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”