Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 3 octombrie 2011

Lecţie scoţiană pentru războiul contra Roşia Montană Gold Corporation - VIDEO


Un scotian stabilit impreuna cu sotia lui la Huedin si care promoveaza agricultura eco si stilul de viata traditional romanesc sustine ca Rosia Montana trebuie sa ramana neschimbata.

Douglas McFarlane este un profesor de limba engleza care a renuntat la viata confortabila din Marea Britanie si s-a stabilit la Huedin de aproape 5 ani. Impreuna cu sotia lui, Douglas cultiva teren dupa regulile traditionale si se ocupa de restaurarea caselor vechi taranesti.

El povesteste ca a fost in vizita la Rosia Montana si a ramas impresionat de frumusetea locurilor.

"Am fost la Fan Fest, la Rosia Montana, si este pentru prima data cand am vandut produsele noastre. Este o zona deosebit de frumoasa si a distruge tot acest paradis numai pentru bani e trist. Nu se face in folosul oamenilor, nu sunt renovate casele cum spun cei de la Gold Corporation. E totul pentru bani si acesti bani merg in Canada, unde ei au destui bani", a spus Douglas McFarlane.
Scotianul ajuns agricultor la Huedin a spus ca cetatenii ar trebui sa lupte pentru a conserva Rosia Montana. Douglas a dat ca exemplu modul in care au luptat scotienii pentru a salva un munte de pe o insula din Atlantic ce urma sa fie distrus de compania Lafarge.

"Lafarge a vrut sa faca in Scotia ceva de genul acesta. A cumparat o insula in Atlantic unde era un munte si a vrut sa il distruga pentru a aduna piatra. Multi oameni au protestat si dupa 7-8 ani Lafarge a plecat. Acolo nu sunt vestigii romane ca si la la Rosia Montana si oamenii tot nu au fost de acord. Nu se poate distruge un munte numai pentru ca aceasta firma sa faca bani", a mai spus Douglas McFarlane. http://www.stiridecluj.ro/social/lectie-scotiana-pentru-razboiul-contra-rosia-montana-gold-corporation-video

1 comentarii:

Anonim spunea...

Cine credeti ca sunt acesti 'Gold Corporation'? Va spun eu _SOBOLANII IUDAICI( Grupul Rothschild)

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”