Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 7 noiembrie 2011

Activişti ecologişti au ocupat o clădire din Cluj în cadrul unui protest contra exploatării cu cianuri de la Roşia Montană

Celebra clădire a hotelului "Continental" (cunoscut şi sub numele "Palatul New-York") din Cluj a fost ocupată de activişti ecologişti, în intenţia de a atrage atenţia opiniei publice privind periculozitatea proiectului minier propus de Gabriel Ressources pentru Roşia Montană.

"Ocuparea simbolica a fostului Hotel Continental din Cluj trebuie vazuta in contextul in care o corporatie a blocat ilegitim o localitate si blocheaza alternativele de dezvoltare a ceea ce a devenit cea mai cunoscuta localitate rurala din spatiul RO.

Scopul acestui protest este stoparea minciunilor si dezinformarii legate de proiectul companiei Rosia Montana Gold Corporation, proiect ce presupune folosirea cianurii, pe scara larga, in procesul de extragere a aurului la Rosia Montana. Minciunile si dezinformarea companiei au fost propagate in toata media romaneasca (video, audio si scrisa), omitand in mod deliberat aspecte legate de distrugerea valorilor de la Rosia Montana – valori umane, ecologice, de mediu, de patrimoniu, istorice si arheologice. Cu toata impotrivirea societatii civile, a mediilor academice si intelectuale, a Bisericii si unei parti a comunitatii din Rosia Montana, firma canadiana, impreuna cu statul roman, prin reprezentantii sai din Guvern si Presedintie (inclusiv presedintele Traian Basescu), continua sa faca lobby si propaganda acestui proiect", precizează participanţii la protest.

Activiştii sunt în număr de 5 persoane şi au anunţat că nu mai primesc pe nimeni alături de ei în clădire pentru a preveni orice "surpriză", dar puteţi să vă alăturaţi protestului în Piaţa Unirii.

Cei 5 rezistă încă în clădire, poliţia n-a reuşit să spargă uşa. O activistă, Roxana Pencea, a fost reţinută şi dusă la Secţia 1 Cluj, pentru că "împărţea fluturaşi fără autorizaţie" trecătorilor. Hazliu este că maşina de poliţie a rămas fără benzină în drumul său spre secţia la ca care periculoasa protestatară ecologistă trebuia musai sancţionată exemplar. Din fericire, după sancţiunea aplicată, Roxana Percea s-a întors la locul faptei, refuzând să înveţe ceva din lecţia organelor de represiune.

Intră pe pagina de facebook a protestatarilor şi află cum decurge acţiunea lor. Dacă eşti din Cluj, acţiunea lor poate fi şi a ta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”