Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 29 noiembrie 2011

La Tâncăbeşti, Partidul "Pentru Patrie" - "Totul pentru Ţară" a omagiat pe Corneliu Zelea Codreanu.

Corneliu Zelea Codreanu a fost omagiat, la 73 de ani de la moarte, chiar în locul asasinatului, de membrii şi simpatizanţii Partidului “Pentru Patrie” – “Totul pentru Ţară”.
Delegaţi din toate zonele ţării, între care numeroşi veterani ai Mişcării Legionare, foşti deţinuţi politici, au întâmpinat la Tâncăbeşti tinerii militanţi naţionalişti care parcurseseră în marş o distanţă de peste 10 km. Tinerii, băieţi şi fete, care mărşăluiseră de dincolo de localitatea ilfoveană Săftica, şi-au făcut apariţia în cadenţă, intonînd Imnul sfintei tinereţi legionare. În ochii multor foşti deţinuţi politici se puteau vedea lacrimi. Ei şi-au declarat mulţumirea sufletească de a nu fi fost zadarnice sacrificiile lor şi ale celor care şi-au lăsat viaţa în lagăre şi închisori.

Un sobor de preoţi şi călugări veniţi tocmai de la mănăstirea Petru Vodă din munţii Neamţului, a oficiat slujba tradiţională a pomenirii sufletelor celor 14 lideri legionari asasinaţi la 30 noiembrie 1938 în acel loc.
S-a strigat apelul morţilor, după numele fiecărui dispărut mulţimea răspunzînd “Prezent!”.
Imnul legionarilor căzuţi şi Sfânta tinereţe legionară au răsunat în pădurea Tâncăbeşti, aducînd ultimul salut celor comemoraţi.
Biroul de presă al Partidului “Pentru Patrie”

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”