Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 29 noiembrie 2011

Germania DUBLEAZĂ fondurile pentru finanţarea Consiliului Evreiesc Central

Germania va dubla fondurile alocate Consiliului Evreiesc Central din Germania, ajungându-se la aproximativ 13 milioane de dolari.

Decizia, despre care s-a aflat in media doar cu o saptamana in urma, este rezultatul negocierilor incepute cu un an in urma, odata cu preluarea conducerii consiliului de catre Dieter Graumann.

Guvernul federal german ridica fondurile alocate Consiliului Evreiesc Central de la 5 sau 6-7 milioane de dolari la 10 sau 13 milioane.

Contractul va fi semnat in zilele urmatoare. Graumann a confirat alocarea noilor fonduri intr-un interviu dat postului de radio catolic Domradio, duminica.
Graumann a declarat ca, dupa datele Consiliului, 140.000 de oameni, care se declara evrei, nu apartin comunitatilor evreiesti. Aproximativ 85% din ei sunt veniti din Uniunea Sovietica dupa anul 1990. Numarul evreilor din Germania a crescut de cinci ori fata de cati erau inainte de caderea zidului Berlinului in 1989. In 2003, guvernul german a semnat primul contract cu Consiliul Evreiesc Central, oferind drepuri egale fata de comunitatile catolice si protestante. In 2003 guvernul german a alocat 3 sau 4 milioane de dolari pe an pentru "nevoile infrastructurale", pana in anul 2008 cand alocatia a crescut din nou.

In ultimii ani, comunitatea a crescut, totodata au crescut si pretentile acestora, marind pretentiile la fonduri pentru pregatirea profesorilor jidovi si rabini.

Graumann declara ca intentile sale ca lider al Consiliului sunt promovarea si continuitatea vietii evreiesti din Germania, ajutarea tineretului evreiesc si a integrarii in comunitati a evreilor veniti din Uniunea Sovietica.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”