Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 28 noiembrie 2011

Partidul "Pentru Patrie" efectuează schimbul de generaţii. Congresul PPP a trasat liniile directoare de acţiune pentru anul electoral 2012.

COMUNICAT DE PRESĂ
Congresul extraordinar al Partidului "Pentru Patrie" a avut loc la Bucureşti, sâmbătă 26.11.2011, în prezenţa unui mare număr de delegaţi, foşti deţinuţi politici legionari şi deopotrivă tineri adepţi ai naţionalismului creştin.

Sediul Central al PPP a găzduit această manifestare în cadrul căreia foştii luptători în Rezistenţa Naţională Anticomunistă, astăzi octogenari şi nonagenari, au predat responsabilitatea conducerii partidului pe care au girat-o în ultimii 18 ani, către noua generaţie de militanţi ai partidului, care au fost formaţi în acelaşi spirit al dragostei de neam şi de ţară.

Una dintre hotărârile aprobate în unanimitate de Congres a fost aceea a reluării denumirii originale, asa cum a fost propusă în primă instanţă în 1993 de întemeietorii săi, respectiv Partidul "Totul pentru Ţară".

Congresul extraordinar din 26.11.2011, marchează finalizarea unei etape istorice din existenţa partidului. A fost anunţată retragerea din conducerea centrală, din motive de vârstă, a preşedintelui Virgil Totoescu, venerabil luptător anticomunist şi fost deţinut politic timp de 16 ani. Din aceleaşi motive s-a consemnat şi retragerea vicepreşedintelui Ioan Maxim, fost ofiţer al Armatei Regale Române, luptător în rezistenţă şi deţinut politic. Mai tinerii membri ai Conducerii organizaţiei au mulţumit domnului Virgil Totoescu, în vârstă de 90 de ani, pentru dedicaţia şi înţelepciunea cu care a condus partidul, rugîndu-l ca prezenţa sa să fie în continuare una activă în structura Senatului PPP, for cu un prestigiu moral unanim recunoscut de toţi membrii patidului.

Noua conducere executivă a partidului este alcătuită în întregime din personalităţi care aparţin noii generaţii. Preşedinte al partidului a fost ales d-l Coriolan Baciu iar preşedinte executiv d-l Florin Dobrescu. Vicepreşedinţii partidului sunt Sorin Olariu, Catalin Maghiar, Sorin Pura şi Ciprian Neţoiu. Secretar general a fost ales d-l Florian Cristache.

Din cuvântările delegaţilor din filialele partidului şi ale invitaţilor din partea Mişcării Naţional-Creştine din Basarabia, s-a desprins starea de entuziasm şi dorinţa de implicare în viaţa politică a României, în scopul însănătoşirii climatului moral din viaţa publică, luptei împotriva corupţiei generalizate şi rezolvării crizei economice şi sociale. Tinerii militanţi naţionalişti şi-au manifestat hotărârea energică de afirmare a Partidului "Totul pentru Ţară" în viaţa politică românească, în cadrul anului electoral 2012. În acest sens, toate propunerile inaintate de filialele partidului au fost reţinute de Conducerea Centrală în vederea elaborării unei sinteze politico-organizatorice şi a unui cod de conduită morală ce vor sta la baza noii dinamici a organizaţiei.

A fost adoptat Programul Partidului care se remarcă în cadrul spectrului politic românesc prin propunerea unor măsuri inovatoare şi totodată lipsite de orice urma de populism, vizînd domenii precum familia, economia, eradicarea corupţiei şi birocraţiei ori reforma radicala a sistemului de justitie.

Congresul s-a încheiat cu convingerea participanţilor că Partidul "Pentru Patrie" - "Totul pentru Ţară" reprezintă o alternativă politică reală, singura forţă politică naţionalistă din România, ce poate aduce un suflu nou în viaţa românească.

Biroul de presă al Partidului "Pentru Patrie"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”