Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 20 noiembrie 2011

Privilegiaţii: un senator valorează mai mult decât un bebeluş. Cum a întîrziat accidentatul Verestoy un avion SMURD cu un bebeluș în stare gravă la bord

Implicat într-un accident rutier în care a fost rănit uşor, senatorul UDMR Verestoy Attila a întârziat cu două ore decolarea unui avion SMURD la bordul căruia se află un bebeluş care suferise arsuri pe 30% din suprafata corpului şi care urma să fie transportat de urgenţă de la Cluj la Bucureşti pentru a fi supus unei operatii.

Deşi nu se afla în stare critică aşa cum cere procedura în aceaste situaţii, medicii SMURD au consimţit să dea curs solicitării parlamentarului de a fi transportat la Bucureşti cu acel avion, informează ziarul local “Ghimpele".

Verestoy Attila a provocat un accident rutier pe raza localităţii Izvoru Crişului, dupa ce a încercat să efectueze o depaşire cu autoturismul său Audi A8 şi a intrat pe contrasens, izbindu-se de un TIR.

Verestoy a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj, unde a primit îngrijirile medicale necesare. Deşi era rănit uşor, având o fractură la o mână şi una la gambă, senatorul a profitat de această oportunitate şi a solicitat transferul la Bucureşti cu acelaşi avion SMURD, deşi starea bebeluşului era critică, de altfel fiind şi situaţia în care SMURD dispune astfel de transporturi aeriene.

Copilul avea nevoie urgentă de o operaţie, iar avionul trebuia să decoleze special pentru el spre Bucureşti pentru a ajunge la medicii care se ocupau de acest caz. Atât conducerea SCJ Cluj, cât şi personalul de pe aeronavă au fost de acord să facă o excepţie în cazul senatorului UDMR-ist.

Justiticarea medicilor: La arsuri, timpul de salvare nu se numără în zeci de minute, ci în ore

Cristiana Ciortea, directorul SCJ Cluj, a recunoscut că situaţia lui Verestoy nu era una gravă, care să implice transportarea de urgenţă la Bucureşti, însă a ţinut să precizeze că “transportul acestuia s-a efectuat doar datorita faptului că exista aceasta posibilitate".
"Domnul Verestoy are fractură de gambă dreaptă, în rest nu există suspiciuni de leziuni interne. Este stabil, conştient, are o stare clinică bună", afirma Ciortea.
"Avionul a sosit la Cluj pentru a lua un copil care avea nevoie urgentă de o operaţie şi, având în vedere că exista aceasta ocazie, a fost luat şi domnul Verestoy Attila. Dar avionul nu a venit la Cluj pentru el, ci pentru acel copil", a insistat şi directorul SMURD, Raed Arafat, citat de ziarul “Ghimpele".
Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală, Bogdan Opriţa, a explicat că s-a luat decizia ca Verestoy să fie adus la Bucureşti la cererea acestuia, mai ales că la Cluj se afla un avion cu echipaj SMURD la bord, care a preluat şi un copil cu arsuri, ce a fost transportat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală.

"Avionul plecase deja la Cluj după copil, dar în timpul zborului, cam pe la ora 21, cu o jumătate de oră înainte să ajungă la destinaţie, am primit o solicitare de transfer spre Bucureşti a lui Verestoy Attila şi s-a decis că poate fi luat şi el. Copilul era, într-adevăr, în stare gravă, da, la arsuri, timpul de salvare nu se numără în zeci de minute, ca la infarct, ci în ore. La aterizare, primul preluat a fost copilul. El a fost dus la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde a primit toate îngrijirile, iar Verestoy a fost transportat la Floreasca, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale la antebraţ. Peste 2 săptămâni va fi operat la gambă", a declarat, pentru EVZ, dr. Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca din Capitală.

Verestoy, prima operație la mână. Urmează gamba

La această oră, senatorul a fost operat la mână, medicii Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală aprecind că acesta trebuie supus unei intervenţii chirurgicale.
Opriţa a declarat, în aceastră dimineaţă, că stabilă starea de sănătate a senatorului Verestoy Attila este stabilă. Bogdan Opriţa a precizat că Verestoy Attila are o fractură la gambă, o fractură la o mână (pumn) şi o fractură de claviculă. Deocamdată, Verestoy nu poate fi operat la gambă, întrucât are un hematom mare, iar până la retragerea acestuia nu se va interveni, a mai explicat medical în cauză.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”