Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 10 decembrie 2011

Cursa electorală din SUA. Newt Gingrich: "Noi am inventat poporul palestinian"

Scriitorul şi jurnalistul Douglas Reed scria în excepţionala sa carte Controversa Sionului, că, în Statele Unite "candidatii la alegeri se întrec în a promite mai mult armament pentru Israel pentru masacre mai sângeroase". Judecând după declaraţiile extremist-sioniste ale candidatului republican la preşedenţia SUA, Newt Gingrich, acesta pare gata să treacă el însuşi la asasinarea grupurilor de femei si copii mici, măcelărirea şi maltratarea populaţiei palestiniene neînarmate, doar pentru a obţine favorurile influentelor cercuri evreieşti.

"Să ne amintim, nu a existat Palestina ca stat. Era parte a Imperiului Otoman", a declarat Gingrich pentru Jewish Channel.

Newt Gingrich, devenit de curând favoritul cursei pentru învestitura republicană la alegerile prezidenţiale americane, a declarat într-un interviu difuzat vineri de o televiziune evreiască din SUA că palestinienii sunt un popor "inventat", asimilabil mai degrabă unui "grup terorist", scrie NewsIn.

"Să ne amintim, nu a existat Palestina ca stat. Era parte a Imperiului Otoman", a declarat Gingrich pentru Jewish Channel, care a postat pe site, vineri, fragmente din interviu. "Iar eu cred că noi am inventat poporul palestinian, care de fapt sunt arabi, din punct de vedere istoric fac parte din comunitatea arabă şi au avut ocazia să meargă în multe locuri", a continuat politicianul republican.

Viziunea lui pare să se împotrivească ideii susţinute de actuala administraţie americană, dar şi de precedenta administraţie republicană a lui George W. Bush, care credea în soluţia a două state, comentează CBS News.

"Din diverse motive politice, noi am susţinut acest război împotriva Israelului încă din anii '40 şi cred că e tragic", a mai spus Gingrich.

Steven I. Weiss, care l-a invervievat pe Gingrich, a declarat pentru Washington Post că declaraţiile politicianului republican au fost o surpriză. "Este un comentariu pe care l-am mai auzit înainte, pentru că m-am ocupat de extrema-dreaptă din comunitatea evreiască şi de comunitatea pro-Israel. Dar am fost surprins să-l aud din gura unei figuri republicane de frunte şi am încercat să aflu dacă au mai fost politicieni republicani de profil care au spus-o. Încă nu i-am găsit", a declarat Weiss.

Într-un alt fragment din interviu postat pe site, Gingrich a sugerat că există o echivalenţă morală între Autoritatea Palestiniană şi Hamas, pentru că, spune el, ambele "reprezintă o dorinţă uriaşă de a distruge Israelul". El a criticat administraţia democrată a preşedintelui Barack Obama, spunând că politicile ei "imparţiale" sunt "complet lipsite de contactul cu realitatea".

"Dacă oscilez între o democraţie civilă, care respectă statul de drept, şi un grup de terorişti care trag cu rachete în fiecare zi, asta nu înseamnă să fii imparţial, ci înseamnă să-i favorizezi pe terorişti", a spus fostul speaker al Camerei Reprezentanţilor.

Majoritatea candidaţilor prezidenţiali republicani au apărut în faţa unui grup de lobby intitulat Coaliţia Evreiască Republicană pledând pentru relaţii mai strânse cu Israelul decât în cazul actualei administraţii.

Gingrich a declarat că administraţia Obama susţine o poziţie potrivit căreia "întotdeauna este greşeala Israelului, indiferent de cât de malefică este cealaltă parte" şi a spus că această atitudine "trebuie să înceteze". El a arătat, de asemenea, că susţine ideea mutării ambasadei americane din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”