Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Jandarmii i-au filmat ilegal pe protestatari VIDEO

Jandarmii recunosc că acţiunea prin care sute de prostestari percheziţionaţi au fost filmaţi nu este una legală. Declaraţia a fost făcută aseară, la România TV, de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.
În cadrul emisiunii Secrete de Stat, Florin Hulea a recunoscut că nu există un temei legal prin care Jandarmeria să aibă dreptul a filma oamenii ieşiţi în stradă, doar pentru a-i băga într-o bază de date.

Întrebat ce lege stă la baza controlului corporal şi a tuturor celorlalte măsuri luate de jandarmerie, Hulea a declarat că legea 550 acoperă procedurile de intervenţie ale acestora. Însă, în lege scrie că jandarmii au voie să facă un control corporal minim al persoanei şi al bagajului, filmatul individul nu apare în nicio lege.

Legea 550/2004 spune că Jandarmeria "desfăşoară activităţi de cercetare şi documentare în vederea constituirii bazei de date de interes operativ, necesară executării misiunilor specifice, cu persoanele cunoscute cu antecedente în comiterea de acte de dezordine cu prilejul unor manifestări publice, cu cele cunoscute ca aparţinând unor grupuri cu comportament huliganic, precum şi cu alte informaţii de interes operativ necesare executării misiunilor".

Potrivit declaraţiei lui Florin Hulea, toate aceste măsuri, deşi nu au fost luate în baza unei legi, ele sunt unele preventive şi au fost luate pentru siguranţa cetăţenilor.

"Toate aceste măsuri au fost luate pentru siguranţa cetăţenilor. Sunt măsuri preventive, nu au avut nicio problemă cu acest lucru. Acestă măsură s-a văzut că dă rezultate şi Jandarmeria nu face nimic decât pentru cetăţeni", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”