Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 16 ianuarie 2012

Proteste în Ungaria: Naţionaliştii cer ieşirea din Uniunea Europeană

Mii de persoane au protestat, sambata, in Ungaria, cerand iesirea tarii din Uniunea Europeana.
Doi deputati ai Jobbik, al doilea partid de Opozitie, au dat foc unui steag al UE in fata birourilor Comisiei Europene de la Budapesta, arata Reuters.

"In aceasta saptamana, UE a declarat razboi Ungariei in mod deschis si foarte dur", a declarat europarlamentarul Csanad Szegedi, membru al Jobbik, in fata a 2.000 de persoane.

Oamenii sunt din ce in ce mai nemultumiti de faptul ca aderarea la UE nu le-a adus niciun avantaj, spun protestantii.

"De cand am aderat la UE nu am vazut niciun avantaj. Ungaria trebuie sa mearga pe drumul sau si sa isi pastreze suveranitatea nationala", a declarat Attila Gyalog, un protestatar in varsta de 24 de ani.
Gyorgi Lillik, in varsta de 63 de ani, crede ca nu numai Ungariei i-ar fi mai bine din afara uniunii, ci multor altor tari.

Barroso: Ungaria se va supune legilor UE

In ultima vreme, Ungaria a avut mai multe probleme cu UE. De curand, a intrat in vizorul Comsiei Europene din cauza unor legi controversate, care asigura Guvernului mai multa putere decizionala in mai multe aspecte, de la cele financiare, la alegeri, iar Jose Manuel Barroso a dat asigurari ca Ungaria se va supune tuturor legilor Uniunii Europene.
http://www.ziare.com/europa/ungaria/proteste-in-ungaria-extrema-dreapta-cere-iesirea-din-ue-1145104

5 comentarii:

Dina Birtkenau spunea...

În Ungaria oare ești arestat/amendat dacă dai foc la un steag al UE?

Anonim spunea...

Cum puteti sa publicati articole pozitive despre organizatia extremista Jobbik.Aceasta organizatie sustine alipirea Ardealului la Ungaria si formarea unei "Ungarii mari".Pai ce articol e asta?

1Autonom spunea...

Să fim serioşi... În niciun caz în Ungaria, care trăieşte o reînviere naţională.

Oricum, avem şi noi destule capturi de pe instituţiile publice. :) Le dăm foc în curând... :D

Anonim spunea...

Articolul nu este despre Jobbik. Articolul arată că vecinii noştri, rivali pe alte teme, au o poziţie demnă şi corectă în ceea ce priveşte UE şi FMI. Ei nu stau în genunchi precum guvernanţii noştri. Avem de învăţat de la ei, dincolo de rivalităţile istorice dintre noi. Să învăţăn de la oricine dacă asta foloseşte ţării noastre.

Anonim spunea...

Pamantul este al cui il merita mai mult. Inclusiv Ardealul. Cine il va merita mai mult il va detine. Nu cine are drepturi istorice. Ci cine va fi mai puternic si isi va dori mai mult.

O burta lasata si o devla plina de idei "democratice" nu merita nimic si nu apara nimic, darmite o tara.

Comparati orice partid romanesc actual cu Jobbik. Eventual mirati-va ca o treime din numele parlamentarilor Jobbik sunt nume romanesti si o treime germane. Oare de ce...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”