Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 12 ianuarie 2012

"Vânătoare de svastici" la New York, de la cercei până la desene murale... (video)

Un magazin newyorkez a fost somat de un oficial din Manhattan să înceteze să mai vândă cercei în formă de svastică, pe care directorul magazinului îi prezenta ca pe un vechi simbol religios indian (accesoriile fiind chiar importate din India!) şi nu drept simbol al regimului naţional-socialist german.
Scott Stringer, "preşedintele" cartierului Manhattan, de origine evreu, afirmă pe pagina sa de Internet că svastica nu poate fi "o afacere în domeniul modei". "Este vorba despre simbolul cel mai detestabil al culturii noastre şi o insultă la adresă oricărei persoane civilizate", scrie el.

Directorul magazinului Bejeweled, situat în Brooklyn, i-a replicat, într-o intevenţie la postul de televiziune Fox News, că cerceii respectivi, al căror preţ este de 5,99 dolari, sunt vânduţi ca simbol al vechilor credinţe religioase orientale. Svastica a fost, într-adevăr, utilizată în India timp de mai multe secole, cu mult înainte ca naţional-socialiştii să o adopte ca simbol al mişcării politice. De asemenea svastica este un simbol omniprezent în cultura ariană.
"Acesta nu este un simbol nazist", a comentat pentru Fox News directorul magazinului, Young Kim, de origine asiatică. "Nu văd unde este problema. Cerceii mei provin din India şi reprezintă un simbol budhist", a subliniat el.

Însă Scott Stringer a apreciat că răspunsul comerciantului denotă "o lipsă acută de judecată, (fiind un lucru) şocant la adresa sensibilităţii new-yorkezilor" şi insistând ca cerceii "să fie retraşi din vânzare imediat".

Mai mult, evreul Scott Stringer a pornit o vânătoare împotriva svasticii, un străvechi simbol al culturii indo-europene, pe care a găsit-o desenată în mai multe locaţii din cartier: un magazin de îmbrăcăminte, o librărie, o clădire de birouri. "Periculoasele" svastici erau desenate cu un... creion.

Ron Meier, de la Jewish Anti-Defamation League (ADL - Liga împotriva defăimării evreilor), a oferit chiar o recompensă de 2.500 de $ pentru cel care oferă informaţii ce duc la identificarea autorului desenelor cu svastică.

Această "vânătoare de svastici" era un lucru de neimaginat în America, în urmă cu doar câţiva ani, unde libertatea de exprimare era considerat un lucru aproape sacru, garantat de Constituţie şi respectat de toate instituţiile Statelor Unite.

1 comentarii:

Anti Masonerie spunea...

Pana si in sinagogi exista svastici!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”