Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 19 februarie 2012

De ce costă un Big Mac mai puțin decât o salată?

Printre motivele pentru care un burger e mai ieftin decât o salată e, în mod sigur, și faptul că și costurile de producție sunt mai mici. Recoltarea merelor e sezonieră, pe când tăierea vitelor nu, deși ambele sunt în căutare pe tot parcursul anului. O mai fi și faptul că e mai ușor să transporți și să depozitezi carne decât să transporți și să păstrezi proaspete fructele sau legumele. Ăsta să fie motivul pentru care un burger este mai ieftin decât o salată? 

De ce nu se descompun burgerii de la McDonald’s? Adevăratele motive.

S-a dovedit în nenumărate rânduri prin experimențele diferiților ziariști că burgerii și cartofii prăjiți de la McDonald’s nu se alterează nici după 6 luni. Multe televiziuni au început să fie interesate de aceste vești, deși industria mâncării sănătoase a deconspirat problema cu ani în urma. Țineți minte clipul lui Len Foley? A fost postat în 2007 și a ajuns la 2 milioane de vizualizări.
Clipul arată un tip care a cumpărat un “happy meal” în 1989 și mâncarea încă nu s-a descompus.  (!!!)

McDonald’s obligați să folosească “mâzga roz” .

Dupa ani de lupte, cunoscutul bucătar și nutriționist Jamie Oliver i-a convins pe cei de la McD. să schimbe rețeta, dar încă nu s-a întâmplat nimic concret. Acesta a fost oripilat să afle că se folosea hidroxid de amoniu într-un proces numit “mâzga roz” pentru a descompune și încorpora resturile în mâncare.
Microbiologul Gerald Zirnstein a fost de acord cu Jamie că substanța ar trebui interzisă prin lege.

Știți care din preparatele McDonalds este în fotografie?

Faceți cunoștință cu carnea de pui separată mecanic. Intră în compoziția preparatelor de pui (nuggets, chiftele, etc). Dealtfel, și carnea de pui procesată și congelată din magazine este tot carne de pui separată mecanic.
Pe scurt, întregul pui este zdrobit și presat printr-o sită. Cu oase, ochi, piele. Tot. Rezultatul este cel din fotografie.
Mai mult: pentru că în pasta rezultată mișună bacteriile, ea va fi spălată cu amoniac, înmuiată în amoniac, de fapt. Apoi, pentru că are un gust oribil, este "parfumată" cu arome artificiale. Culoarea este, deasemenea, de un roz suspect. Așa că va fi "vopsită" artificial.

Dar, hei, la final are gust bun, nu? Așa crezi, așa simți. Totul e o păcăleală, papilele gustative îți sunt înșelate. Nu însă și organismul care este serios atacat de preparatele junk food livrate de Mc Donalds și alte lanțuri de fast food gigantice preocupate numai de profit.

1 comentarii:

Unknown spunea...

numai că MDM-ul , mechanically deboned meat, amintit şi în articol, se găseşte nu numai la mec. dacă vă uitaţi pe ambalajele multor mezeluri şi conserve aflate pe piaţă, acesta este ingredientul obligatoriu al majorităţii produselor, fie acelea de porc, vită sau pui. cele care nu îl conţin au şi preţ pe măsură.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”