Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 26 februarie 2012

După 74 de ani, Partidul “Totul pentru Țară” revine în viața politică românească!

Revenirea în viața publică românească a Partidului “Totul pentru Țară” a fost anunțată sâmbătă 25.o2.2o12, la București, în cadrul unei conferințe de presă.

Conducerea Partidului “Pentru Patrie” prin președintele Coriolan Baciu, președintele executiv Florin Dobrescu și fostul deținut politic dr. Constantin Iulian, unul din veteranii rezistenței anticomuniste, au anunțat cu acest prilej că, în baza hotărârii Congresului din 26.11.2o11, validată de Tribunalul București, organizația și-a recăpătat oficial titulatura istorică “Totul pentru Țară”, pe care autoritățile neocomuniste refuzaseră să o înregistreze oficial în 1993, la înființarea partidului.

Dl Coriolan Baciu, președintele Partidului “Totul pentru Țară”, a ținut să facă o scurtă retrospectivă istorică, arătînd că acest partid politic a fost înființat în 1935 de generalul Gheorghe Cantacuzino-Granicerul și Corneliu Zelea Codreanu, situîndu-se pe locul 3 în alegerile parlamentare din anul 1937 și fiind dizolvat în 1938, odată cu suprimarea regimului de democrație parlamentară în România și instaurarea dictaturii regelui Carol II.

Coriolan Baciu a subliniat că deviza “Totul pentru Țară” aparține lui Barbu Catargiu, prim-ministru al României, om politic conservator, asasinat în 1862, fiind aleasă de generalul Cantacuzino-Grănicerul.

Președintele executiv Florin Dobrescu a arătat că, în 1993, Partidul “Totul pentru Țară” a fost reînființat de conducătorii Mișcării Legionare care supraviețuiseră cumplitei persecuții comuniste, în frunte cu comandantul legionar Nistor Chioreanu, dar autoritățile acelui moment au refuzat înregistrarea legală sub acest nume, ca urmare a persistenței mentalităților de tip totalitar-comunist, cu greu acceptîndu-se titulatura “Pentru Patrie”. Sub această denumire a activat timp de 19 ani, beneficiind de adeziunea unor personalități precum Ion Gavrilă Ogoranu, Ernest Maftei, prof. dr. Ion Brad ș.a., construindu-și exclusiv prin contribuțiile și munca voluntară a membrilor un sediu propriu în București.

S-a subliniat că este vorba de un partid istoric, naționalist, și s-a apreciat că obținerea oficială a acestei titulaturi reprezintă un indicator al procesului de normalizare și detașare de racilele totalitare a instituțiilor statului român.

Coriolan Baciu a arătat că, deși este un partid istoric, Partidul “Totul pentru Țară” (“Pentru Patrie”) este bine ancorat în realitățile social-politice ale României de azi.

Acest partid se află într-un proces intens de dezvoltare teritorială și de întinerire a cadrelor de conducere, urmînd să se prezinte în alegerile locale din acest an cu un program naționalist, constructiv, fundamentat, printre altele, pe soluții de însănătoșire morală a vieții sociale, măsuri de reformare a cadrului legislativ al statului roman, de sprijinire a unor domenii precum sănătatea și educația, și în mod special promovarea unei politici nataliste, de sprijinire a familiei și sporire a natalității, inclusiv prin interzicerea legală a avortului.

Dl dr. ing. Constantin Iulian, fost luptător în Rezistența anticomunistă și deținut politic timp de 12 ani, președinte al PPP între 1995 și 2005, a prezentat asistenței condițiile deosebit de grele în care s-a reînființat în 1993 acest partid, tenacitatea și sacrificiile făcute de militanții săi pentru supraviețuirea și dezvoltarea organizației în ultimii 19 ani.

Biroul de presă al Partidului “Totul pentru Țară” (“Pentru Patrie”)

Responsabil, Florin Dobrescu

Tel. 0722.749.249 // e-mail: ppp1993@gmail.com

3 comentarii:

Miscarea Legionara spunea...

Nu a fost nici o persecuţie în anul 1993 împotriva denumirii de „Totul Pentru Ţară”. Am fost la tribunal şi am asistat la şedinţa respectivă, fiind solicitat în acest sens, aşa cum am fost solicitat să corectez statutul partidului înaintea depunerii dosarului la Tribunal, de către dl. Nicu Păun precum şi de către alţii. Din partea procuraturii s-a făcut exprimarea că este o denumire de tristă amintire. Şi în loc ca reprezentanţii partidului să răspundă simplu: este treaba noastră, Puiu Atanasiu a spus imediat că se va schimba denumirea. Deci nici vorbă de vreo piedică din partea puterii de atunci ci pur si simplu o prudenţă excesivă datorată persecuţiilor îndurate de mai bine de jumătate de secol de către bătrâni, dar şi o dovadă de incapacitate în discernerea realităţilor politice ale momentului. Le-au trebuit aproape 20 de ani celor din PPP să priceapă acest lucru, iar acum este prea târziu cu atât mai mult cu cât au rămas cu aceeaşi incapacitate de a pricepe realitatea politică, lucru pe care l-au transmis şi la cei tineri. - Şerban Suru
…..P.S. Privitor la ancorarea în realitate: cei de la PPP nici măcar nu au realizat penibilitatea propriilor acţiuni şi afirmaţii care se bat cap în cap: adică afirmă de ani de zile că suntem într-o dictatură, că Băsescu este un tiran, un mare comunist, un securist, că ordonă justiţiei, iar apoi tot PPP spune că „obţinerea oficială a acestei titulaturi reprezintă un indicator al procesului de normalizare şi detaşare de racilele totalitare a(le) instituţiilor statului român.” Adică, în glumă, suntem într-o situaţie „normal de anormală sau invers”.

Alin Sorescu spunea...

Mai important decât asta este să fim uniți și să punem umărul la construcția Partidului Totul Pentru Țară.

Anonim spunea...

@Miscarea Legionara
Cum va cheama de va permiteti sa semnati Miscarea Legionara si sa aruncati cu noroi in singurul partid legionar din Romania?

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”