Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 19 martie 2012

Europa totalitară: Un student a fost arestat pentru o „postare rasistă” pe o reţea socială

Un student din Marea Britanie a fost arestat după ce a postat mai multe comentarii rasiste pe contul său de Twitter, la adresa fotbalistului Fabrice Muamba. Acesta s-a prăbuşit pe teren la meciul dintre Tottenham Hotspur şi Bolton şi este încă internat la spital în stare gravă.

Liam Stacey a scris pe contul său „LOL Muamba. He's dead #haha" - „LOL, Muamba este mort". Mai mulţi utilizatori ai reţelei au depus plângere la poliţie în urma acestei postări, scrie cotidianul „The Guardian".

Stacey, 21 de ani, a fost arestat şi dus la tribunalul din Swansea unde a pledat vinovat pentru acuzele de răspândire de remarci rasiste. El a fost eliberat condiţionat, dar nu are voie să mai acceseze Twitter-ul şi alte reţele sociale, urmând ca o sentinţă să fie dată săptămâna viitoare.

Procurorul Lisa Jones a declarat că imediat după ce Muamba s-a prăbuşit pe teren din cauza atacului de cord, Stacey a postat remarci rasiste pe Twitter, fiind raportat rapid de către utilizatorii reţelei de microblogging. Iniţial, Stacey a declarat că profilul de Twitter i-ar fi fost atacat şi preluat, dar procurorii au demonstrat că acest lucru a fost fals. Studentul chiar a încercat să-şi şteargă profilul, dar a fost prea târziu.

El i-a dat un mesaj unui prieten „Am scris ceva care nu trebuia să fie scris despre Muamba, iar unii de pe Twitter au început un abuz împotriva mea. Poliţia e pe urmele mele şi nu e bine deloc".

Băiatul a declarat Poliţiei că „Eram într-un bar când am auzit ce i s-a întâmplat lui Muamba. Nu ştiu de ce am postat aşa ceva. NU sunt rasist şi am oricum prieteni din diferite culturi".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”