Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 21 martie 2012

Mafia imobiliră țigănescă lasă în stradă bolnavii de cancer

Autorul moral al acestei situaţii de necrezut este Primăria Timişoara

Vişinel Stanca, unul dintre capii mafiei imobiliare a țiganilor de catifea dă o lovitură sutelor de bolnavi de cancer care se tratează la Timişoara. Acesta a decis să se mute în clădire, asistat de un executor judecătoresc. Direcţiunea Spitalului Municipal Timişoara asistă neputincioasă la acest spectacol, după ce primăria nu a reuşit să cadă la pace cu Vişinel Stanca şi să plătească chiria cerută de acesta. Țiganul consideră că i-a păsuit destul şi acum vrea să intre cu forţa în clădirea pe care a obţinut-o cu ajutorul justiţiei timişorene. Scandalul se suprapune cu audierea, în cazul falsurilor cu terenuri declanşat de Ionelaş Cârpaci, a unor nume sonore precum omul de afaceri Jabri Tabrizi, fostul director al Direcţiei Patrimoniu a primăriei, Nicuşor Miuţ, primarul Gheorghe Ciuhandu, un notar şi alţi funcţionari din Primăria Timişoara.

Se pare că unii dintre aceştia au fost implicaţi şi în acapararea a şase vile istorice de pe bulevardul Mihai Viteazu, printre care şi o grădiniţă, precum şi a secţiei de chimioterapie a spitalului municipal. Astfel, după centrul istoric şi Aleea Trandafirilor,  țiganii de catifea au pus mână şi pe cele mai impozante imobile din zona unde se află secţia spitalului în cauză.

Scandalul a izbucnit în urmă cu două zile, la secţia de oncologie a Spitalului Municipal. Familia Stanca a venit cu fotolii şi canapele şi a vrut să se mute printre bolnavii de cancer, dar a fost oprită de poliţiştii locali. Poliţiştii au dat amenzi, iar Stanca a promis că se va întoarce. Clădirea în care funcţionează Secţia de oncologie a Spitalului Municipal este, de mai mulţi ani, în proprietatea lui Vişinel Stanca. Timp de cinci ani, Vişinel nu a avut voie să modifice chiria, din cauza unei legi care îi interzicea acest lucru. Contractul între Primăria Timişoara şi Vişinel a expirat în decembrie 2011. De atunci, Vişinel a aşteptat ca municipalitatea să facă o ofertă pentru prelungirea contractului. A fost înfiinţată o comisie de negociere, dar discuţiile nu au dus la niciun rezultat concret.

Ulterior, Stanca a declarat, în repetate rânduri, că se va muta în imobilul care îi aparţine. "Nu am făcut scandal cinci ani, dar acum nu mai pot să înghit gogoşile celor de la primărie, care dau vina pe mine pentru soarta bolnavilor de cancer. Ei spun că vreau să-i dau afară. În realitate, nu vor să se înţeleagă cu mine şi vor să îşi bată joc de soarta bolnavilor de cancer din Timişoara”, spune Vişinel. Luni, el a încercat să-şi pună în practică declaraţia. Împreună cu familia lui, a încercat să intre în clădirea de pe Bd. Mihai Viteazul, aducând mai multe obiecte de mobilier. La faţa locului au fost însă chemaţi poliţiştii locali, care au amendat-o pe soţia lui Vişinel, dar i-au iertat totuşi pe cei care au adus mobila în interiorul spitalului.

Imobilul de 1.600 metri pătraţi în care bolnavii de cancer din Timişoara şi nu numai luptă pentru vieţilor lor, în timpul durelor şedinţe de chimioterapie, este proprietatea lui Vişinel Stancu. Contractul pe care Spitalul Municipal îl are cu bogatul ţigan timişorean a expirat la finele lui 2011. Vişinel a trimis, recent, o notificare prin care cere Spitalului Municipal şi Primăriei Timişoara o chirie de 13 euro/mp, dacă vor ca secţia de chimioterapie să mai funcţioneze în sediul de pe Bulevardul Mihai Viteazu 26. În caz contrar, urmează să ceară daune de 1.000 de euro pe zi, dacă imobilul nu este eliberat până la 1 ianuarie 2012. ”Timp de cinci ani nu am avut voie să umblăm la acest contract, pentru că cei care se aflau în această clădire beneficiau de o lege special şi plăteau o chirie preferenţială. Acum le-am cerut să plătească 13 euro pentru un metru pătrat. Sunt dispus să mai las la preţ, dacă vine cineva să negocieze cu mine”, a spus Vişinel.

Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal din Timişoara, speră ca municipalitatea să găsească o soluţie, iar pacienţii să nu aibă de suferit şi mai mult. ”Am anunţat de mai multe ori Primăria Timişoara că expiră acest contract de închiriere. Nu vrem să acuzăm pe nimeni, dar noi nu beneficiem, în prezent, de sume atât de mari pentru a plăti chirii. Sper că se va găsi o soluţie pentru ca această clinică să nu fie mutată”, a declarat Mazilu.

Războiul continuă, pentru că Vişinel Stanca a promis că va încerca, din nou, săptămâna viitoare, să intre în clădirea de pe Mihai Viteazul.

Mircea Opriș / jurnalul național

1 comentarii:

Anonim spunea...

: bataie de joc la adresa bolnavilor de cancer si a personalului din sectia de Oncologie Timisoara care va fi mutat la parterul unui camin de nefamilisti de pe strada Lorena in cateva camarute si un hol stramt si fara un loc unde sa poata sta acesti pacienti care si asa sunt batuti de soarta..Nimeni de la primarie nu s-a putut gandi oare la acesti pacienti care lupta cu moartea si chiar trebuie sa fie chinuiti si de catre autoritati?Nimeni nu s-a gandit cum vor putea sa fie tratati acesti pacienti intr-un spatiu nici pe jumatate cat era pe Mihai Viteazu sau poate asta se si doreste imputinarea acestor pacienti prin diferite mijloace.Asta merita Timisoara asa zisul centru universitar care nu are o sectie de Oncologie decenta ce sa vorbim de institut.....Va rugam domnilor de la primarie ganditiva si la acesti necajiti care mare parte sunt si ei cetateni ai acestui oras si nu le mariti suferinta prin decizii pripite...

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”