Colecția de artă a lui Hitler pierdută acum foarte mult timp a fost descoperită de Jiri Kuchar, un istoric ceh, ascunsă într-o mănăstire din micul oraș Doskany de la nord de Praga.
Printre operele de artă se numără și un tablou de dimensiuni foarte mari, intitulat „Amintiri de la Stalingrad”, în care sunt reprezentați soldați germani adăpostindu-se într-o tranșee. Se crede că această pictură era una dintre preferatele lui Hitler, în ciuda înfrângerii suferite de armatele antibolșevice la Stalingrad.
Se pare că spre sfârșitul războiului, Hitler a dat ordin ca picturile (pe care le cumpărase) să fie ascunse într-o mănăstire din Boemia de sud. Însă soldații americani le-au găsit și furat, transferându-le într-un loc special dedicat artefactelor capturate de la germani în timpul războiului și după încheierea acestuia. Ele au dispărut însă ulterior și nu se știe exact cum au ajuns în mănăstirea din Doskany.
Reprezentanții mănăstirii au declarat că nu știau nimic despre originea acestor picturi. Mănăstirea intenționează să păstreze operele de artă. Specialiștii consideră că valoarea colecției ar fi de aproximativ 2,7 milioane de dolari, conform Associated Press. Colecția cuprinde opere semnate de Franz Eichhorst, Paul Herrmann, Sepp Hilz, Friedrich W. Kalb, Oscar Oestreicher, Edmund Steppes și Armin Reumann.
Kuchar a declarat că înainte de momentul dispariției, colecția era formată din 16 picturi, ceea ce înseamnă că rămân încă 9 tablouri nedescoperite. Găsirea acestora s-ar putea dovedi a fi foarte dificilă din cauza valorii operelor de artă, niciunul dintre actualii proprietari nedorind să aibă neplăceri.
Mănăstirea din Doskany, unde a fost descoperită colecția de artă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”