Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 23 aprilie 2012

Chișinău: Conferinţa internaţională „200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus”

Afișul conferinței pe un panou stradal în Chișinău, str. Puskin - aprilie 2012

La împlinirea a 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus Asociaţia Naţională a Tinerilor Istorici din Moldova în colaborare cu facultăţile de istorie de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” şi Universitatea de Stat din Moldova organizează pe parcursul zilelor de 26-27 aprilie 2012 Conferinţa internaţională „Tratatul de pace de la Bucureşti din 1812 şi impactul lui asupra istoriei românilor. 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus”.
Organizatorii anunţă că prin intermediul conferinţei doresc să dezvolte colaborarea între istoricii din ţările Europei şi să realizeze un schimb academic axat pe istoria Basarabiei. De asemenea, aceştia îşi propun analizarea şi discutarea aspectelor legate de corelaţia dintre istorie şi politică, relaţia dintre statele mari şi statele mici şi căutarea în comun a unor soluţii eficiente privind cercetarea istoriei Basarabiei.

La lucrările conferinţei participă peste 50 de istorici din Grecia, România, Ucraina şi Republica Moldova.

Şedinţele de lucru vor începere pe data de 26 aprilie curent la ora 9.00 în Sala Roz a Hotelului Codru, str. 31 August 1989, nr. 127, Chişinău.

1 comentarii:

Prohodul spunea...

Bravo, felicitari istoricilor basarabeni!
Bucurestenii sunt alaturi de voi in duh si in bucurie.
Vom fi ce-am fost si mai mult decat atat!
TLC!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”