Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 11 aprilie 2012

"Cum rămâne cu lucrurile bune făcute de Hitler?" - Un articol care a stârnit vâlvă

O universitate din SUA investighează un articol apărut în propriul ziar satiric despre "lucrurile bune făcute de Hitler", material atribuit intenţionat greşit unui student evreu, notează Mediafax.

Articolul, publicat de ziarul Universităţii Rutgers, menţionează afirmaţii ca "să-i mulţumim puţin şi lui Hitler", a fost pus sub semnătura lui Aaron Marcus şi i s-a ataşat şi o poză a acestuia, informează Daily Mail.

Presupusul autor al articolului, care şi-ar fi pierdut rude în fabula „Holocaust”, a fost „dezgustat” de material şi intenţionează să-l dea în judecată pe cel responsabil.

Marcus a aflat despre material doar după ce l-a atenţionat un prieten de la Universitatea din New Jersey. "Să spui ceva de bine despre cineva ca Hitler, iar oamenii să fie lăsaţi să creadă că eu l-am scris, chiar şi într-o manieră satirică, e foarte dureros pentru mine şi pentru familia mea"(sic!), a spus el.

Articolul, apărut în ediţia din 4 aprilie a ziarului studenţesc Daily Medium, sugerează că liderul național-socialist merită să fie lăudat pentru realizarea Volkswagen-ului, menţionând că "istoria este subiectivă, oameni buni".

De asemenea, cuvântul "atrocităţi" este scris între ghilimele în articol, iar despre Holocaust se spune că acesta i-a motivat pe evrei să realizeze Israelul, "un eveniment care nu s-ar fi întâmplat fără ajutorul lui Adolf".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”