Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 1 mai 2012

"ONORE AL DVCE"

"ONORE AL DVCE" a fost mesajul afişat pe un ecran de autobuz din capitala Italiei, Roma. 

Fraza a putut fi citită în ziua de luni pe ecranul unui autobuz de transport al companiei italiane ATAC, care a avut o rută în zona Romei. Pe capota din faţă a autobuzului se poate observa fanionul oraşului Roma şi cel al Italiei, ambele arborate în doliu. Cel mai probabil autorul a dorit să comemoreze 67 de ani la asasinarea lui Benito Mussolini, Il Duce, de către terorişti comunişti.

Fotografia a fost postată pe blogul nonleggerlo.blogspot.com şi a fost rapid răspândită pe reţelele de "socializare", fiind preluată imediat şi de cele mai mari gazete italiene Repubblica Roma, Repubblica, Corriere, Il Messaggero, Il Giornale, La Stampa, Il Mattino şi multe altele. Cititorii au pornit imediat o discutie acidă în contradictoriu.

Compania de transport ATAC nu a întârziat să transmită un comunicat în care anunţă că a deschis o anchetă internă pentru sancţionarea celui "vinovat" de "acest act grav de indisciplină", instigând pe cei ce întâlnesc astfel mesaje să le denunţe numaidecât autorităţilor judiciare.

3 comentarii:

Dina spunea...

Fanionul nu e al echipei AS Roma, e steagul Romei ca oras in sine. Ambele steaguri sunt mereu pe autobuzele ATAC, nu le-a arborat soferul in mod special...

Anonim spunea...

Grazie, Dina. :D Rectificăm acum. Şoferul nu le-a arborat în mod special, el a pus banderola neagră, de doliul. Io aşa cred...

Alin Sorescu spunea...

Direct la fotbal ti-a fost gandul. :D

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”