Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 4 iunie 2012

Artefact vechi de 3000 de ani, returnat Germaniei de urmașii unui "supravietuitor al holocaustului" care l-a furat

Mostenitorii unui "supravietuitor al holocaustului" au fost obligati de un tribunal american sa inapoieze statului german un artefact antic disparut in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial.

Artefactul, o tablita asiriana de aur veche de 3.200 de ani, a fost furat din Muzeul Vorderasiatisches din Berlin la finele razboiului, informeaza The New York Times.

Nu este limpede cum Riven Flamenbaum, "supravietuitor al holocaustului", a intrat in posesia tablitei de aur dupa eliberarea sa din lagarul de munca de la Auschwitz, in 1945.

Riven Flamenbaum a emigrat in SUA in 1949 avand asupra sa artefactul.

Mostenitorii au aflat ca tablita de aur, de marimea unei poze de pasaport, a fost furata dintr-un muzeu din Germania abia dupa moartea lui Flamenbaum, in 2002.

Artefactul a fost descoperit de o echipa de arheologi germani in 1913 in Irak, in zona Qual'at Serouat.

Tablita de aur a fost dusa in muzeul berlinez in 1926.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”