Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 4 iunie 2012

Fostul lider transnsitrean, anchetat pentru ”implicare în trafic de arme şi răpiri”

Fostul lider transnistrean Igor Smirnov este vizat de o anchetă pentru o presupusă implicare în trafic de arme şi răpiri, anunţă cotidianul rus Kommersant în ediţia de luni, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

Acuzaţiile au fost formulate de Mihail Bergman, un reprezentant al actualului lider al regiunii separatiste Transnistria din Republica Moldova.

Bergman a solicitat Comitetului rus de Investigaţii să verifice activităţile "unei grupări criminale organizate" condusă de către Smirnov şi un fost ministru al Securităţii Statului, Vladimir Antiufeiev.

Gruparea era implicată în "trafic cu armament, şantaj, operaţiuni financiare ilegitime şi eliminarea (fizică) a persoanelor care îi stăteau în cale", susţine Bergman.

Smirnov a fost liderul Transnistriei timp de 20 de ani. În septembrie 2011, el a anunţat că intenţionează să candideze pentru un al cincilea mandat consecutiv la conducerea acestei regiuni separatiste, dar a pierdut scrutinul în favoarea lui Ievgheni Şevciuk.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”