Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 1 iulie 2012

01.07.1944 Voluntari români în Waffen SS


3 comentarii:

Mihai spunea...

Salutări și felicitări pentru acest blog. Aș dori să atrag atenția asupra unui lucru:în acest videoclip nu este vorba de voluntari români ci de voluntari sași din Transilvania rămasă în componența României, neocupată de hortyști. Țineți-o tot așa - 14/88 !!!

1Autonom spunea...

Au fost cetățeni români. :) Da, din imagini se recunosc casele cu arhitectură săsească.

Abaris spunea...

A fost o intelegere intre Antonescu si Hitler ca sasii si schwabii sa lupte in SS, desi cum spuneti erau cetateni romani. Oricum planurile lui Hitler erau de aducere in Germania a tuturor germanilor din Romania. Numai germanii care nu au vrut nu s-au intors in Reich in acea perioada.

Are legatura cu ideea de "spatiu vital" din programul NSDAP. Lebensraum-ul era in mare teritoriul locuit de germanici inainte de invazia slavilor de nord. Nu era de interes mentinerea unor enclave lipsite de viabilitate pe tot teritoriul european (si nu numai).

Hitler dorea "o tara - un popor" si nu amalgamul populational creat de austro-ungari sau de catre rusi si sovietici. De catre mentalitatea imperiala in general. Dezgustul lui Hitler pentru aceste amalgamari imperiale transpare clar in Mein Kampf.

In epoca era deja cunoscuta ideea de "minima frictiune". Ideea ca daca se doreste pace cu adevarat atunci popoarele/rasele trebuie sa pastreze contacte si interactiuni limitate si puternic reglementate. Amestecul de populatii ducand inevitabil la razboi.

Exista o teorie care prevede un razboi interetnic in conditiile in care o (o singura) minoritate atinge pragul de 20% din populatie.

Hitler a vrut sa-i adune pe Germani intr-un singur stat in teritoriile istorice germane. Cam asta despre "imperialismul" lui Hitler.

La o alta scara, intr-o alta epoca, ca si cand ai spune ca Basarabia e imperiu pentru ca sunt 5 limbi oficiale (romana, rusa, ukrainiana, bulgara, gagauza), iar Rusia stat national ca acolo numai rusa e oficiala. Dar romanii sunt "imperialisti".

Fenomenul intoarcerii in Germania a continuat apoi in perioada Ceausescu. Oricat de blamat ar fi acesta, intelegerea a fost perfectata intre cele doua state, Germania intelegand sa plateasca pentru studiile in Romania ale acestor germani - altminteri sume modice comparativ cu costurile per student/absolvent din Germania acelor zile.

Aceasta este o problema importanta, neinteleasa bine de romani si exploatata puternic de propaganda ostila, in special ungureasca. E interesant cum Ungaria reuseste sa asemuie tratatele de la Versailles si Trianon, in conditiile in care situatia Romaniei seamana si a semanat cu cea a Germaniei. Iar suferintele poporului german nu-si au in Europa un echivalent mai bun decat suferinta poporului roman. In toate. De la bombardamentele salbatice, la lagare, deportari, crime, teritorii furate, deznationalizare, o istorie furata, instrainare, ocupatie straina, jaf necontenit, minciuna intronata. Evident in numele "democratiei" si "libertatii" - cum altfel.

Probabil ca o adevarata pace Europeana nu va exista pana ce mostenirea imperiala, austro-ungara, tarista si cea greco-bizantina nu va fi bine digerata si eliminata la haznaua istoriei.

Pana atunci, ticalosii vor semana vant, mentinand un echilibru precar rupt la primul semn de revolta impotriva ticalosiei (fara a discerne insa cine este adevaratul ticalos).

PS: Ca tehnica de supunere/distrugere a unui popor "amalgamarea" este descrisa prima data de Aristotel in "Politica". Genialul antic a sesizat ca asta duce la distrugerea poporului ocupat cat si a ocupantului in favoarea unui oligarhii.

Nu e oare istoria un hohot nebun de ras, de atata repetitie? Aceeasi greseala savarsita in o mie de chipuri.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”