Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 12 iulie 2012

Mai mulți țigani, originari din România, au fost evacuați de poliția britanică din Londra

Mai mulţi cerşetori din România, de etnie țigănească, care s-au stabilit în zona Marble Arch şi Park Lane au fost escortaţi de poliţie în afara acesteia, dar au revenit după numai câteva ore, cu toate bagajele, relatează The Evening Standard, în pagina electronică.

„Împreună cu poliţia încercăm să îi îndepărtăm pe aceşti oameni, dar parcă ar fi o uşă rotativă", a declarat Nickie Aiken, consilier la Westminster.

Cetăţenii de etnie țigănească şi-au stabilit tabăra la Marble Arch şi Park Lane în urmă cu câteva săptămâni, martorii afirmând că aceştia ar comite diferite infracţiuni, de la jaf sub ameninţarea cu cuţitul, la acţiuni antisociale, precum urinatul pe străzi.

Există de asemenea suspiciuni cu privire la unele reţele organizate care i-ar aduce pe cetățenii români în Anglia, sub pretextul pregătirii pentru Jocurile Olimpice pentru a testa zonele stabilite pentru cerşit, furturi şi prostituţie.

„Poliţia organizează operaţiuni ample şi strângem date referitoare la comportamentul anti-social, astfel încât să putem obţine sancţiuni împotriva acestor persoane. Dar e ca şi când am pune un carton la graniţă. Dacă nu îi împiedicăm să vină, aceste probleme nu se vor rezolva", au declarat oficiali ai poliției britanice.

Parlamentul a organizat o reuniune cu participarea Ministerului de Externe şi a Ambasadei României, iar în mai Autoritatea britanică de frontieră a organizat o operaţiune amplă după ce Scotland Yard a anunţat că unii dintre nomazi agresează turiştii, soldată cu arestarea a 13 persoane, dintre care patru femei însărcinate.

Peste 50 de persoane au fost repatriate în România, dar în ultimele luni, unele s-au intors deja.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”