Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 30 august 2012

Arad: O troiţă de lemn, ridicată în cinstea eroilor martiri, a fost vandalizată, la Ghioroc

O troiţă ridicată la marginea comunei Ghioroc , în memoria ostaşilor căzuţi în luptele cu armata hortistă, a fost vandalizată pe timp de noapte. Persoane neidentificate până acum au tras mai multe focuri de armă în crucea de lemn şi au încercat să o doboare cu lovituri de topor. Localnicii sunt şocaţi şi nu înţeleg cine ar fi putut acţiona cu atâta ură împotriva unui simbol creştin.

Troiţa, înaltă de şase metri, a fost ridicată din contribuţia câtorva localnici şi a fost sfinţită de Rusalii, pe un deal de lângă comuna Ghioroc. Oamenii au vrut să îi comemoreze în acest fel pe cei câteva zeci de soldaţi căzuţi în cel de-al doilea război mondial.

„E vandalizată, a fost distrusă. Se văd urme de tăietură de topor şi fierăstrău. Totuşi, cine a făcut asta tot nu a fost în stare să o doboare la pământ, semn că cineva de sus a avut grijă de ea”, a spus Florian Meşter consilier local.

Peste noapte, cineva s-a încu­metat însă să urce poteca abruptă ce duce spre cruce şi să o vandalizeze. A doborât şi steagul tricolor pus lângă ea.

„Cine a făcut asta nu numai că nu are frică de Dumnezeu, are lipsă de Dumnezeu”, a precizat Ioan Florea, preotul din Miniş.

Localnicii au făcut un efort financiar când au pus mână de la mână şi au adunat 4000 de lei pentru a înălţa această cruce.

„Cine a făcut asta a vrut să întineze memoria ostaşilor români, e ruşine că se întâmplă la noi aşa ceva”, a spus un localnic.

Oamenii au sesizat poliţia şi speră ca cei vinovaţi să fie cât mai curând identificaţi pentru a fi traşi la răspundere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”