Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 4 august 2012

Totalitarism la Jocurile Olimpice 2012: Canotoare germană trimisă acasă pentru că prietenul ei este „neo-nazist”

Canotoarea germană Nadja Drygalla a fost nevoită să părăsească Satul Olimpic, vineri, după o decizie a Comitetului Olimpic din țara sa. Hotărârea forului de la Berlin a fost luată după ce televiziunea publică germană a „informat” că Nadja Drygalla, în vârstă de 23 de ani, are un iubit foarte activ în zona „extremei drepte”.

Conform unor informații publicate pe pagina web a formațiunii de extrema stângă Kombinat-Fortschritt, prietenul sportivei ar fi un membru important al grupării „Nationale Sozialisten Rostock” (Rostock National Socialist), care a susținut Partidul Național Democrat (NPD) la alegerile locale, fiind și candidat pe listele partidului în circumscripția electorală Rostock IV.

Acesta a fost și motivul pentru care, în urmă cu câteva luni, sportiva a fost obligată să-și dea demisia din Corpul Poliției Naționale din Germania. Conducerea Olimpică Germană a considerat această situație ca fiind inacceptabilă pentru un sportiv care concurează pentru această țară.

„Drygalla, componentă a echipajului de 8+1 și-a dat acordul asupra prevederilor Cartei Olimpice. A părăsit Satul Olimpic pentru a nu fi un obstacol pentru echipa”, a declarat președintele DOSB, Michael Vesper.

Canotoarea Nadja Drygalla este a treia sportivă, după atleta Voula Papachristou din Grecia și fotbalistul elvețian Michel Morganella, care este exclus de la Olimpiadă sub pretextul că ar avea atitudini „rasiste”.

2 comentarii:

Alin Sorescu spunea...

Si Press Tv, un canal iranian interpreteaza in aceeasi cheie totalitara, ba chiar mai mult, afirma ca relatia de dragoste înseamna ”legaturi cu neo-nazistii”... Nebuni? Nu, doar cealalta fata a semitilor si a intereselor lor anti-europene.

Darius spunea...

A mai dres-o și Press TV. Dacă ieri avea linkul și mesajul „German female rower sent home over neo-Nazi sympathy. German female rower Nadja Drygalla (file photo). Sat Aug 4, 2012 6:1PM.” , ulterior au periat știrea. (dar tot pe linia sistemului scriu și ei) http://www.presstv.com/detail/2012/08/04/254459/germany-sacks-rower-over-neonazi-ties/

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”