Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Pretențiile nerușinate ale invadatorilor: musulmanii cer înlăturarea crucii de pe avioanele companiei elvețiene Swiss International Air Lines

Musulmanii din Elveția s-au declarat ofensați de campania publicitară a companiei aviatice "Swiss International Air Lines", care, pretind ei, ar "promova Crucea" și ar afirma "superioritatea creștinismului asupra altor religii". 

Campania publicitară se desfășoară sub deviza "Kreuz ist Trumpf", ceea ce în traducere ar însemna "Crucea este un atuu" sau "Crucea este un avantaj". Respectivul slogan fiind asociat cu imaginea unui avion care are imprimat pe coada unui avion steagul Elveției, o cruce albă pe un fond roșu. Musulmani din toate țările s-au declarat de-a dreptul înfuriați de campania publicitară a "Swiss International Air Lines". Jurnalistul turc Cemil Baysal a declarat pentru Der Sonntag că "Mulți musulmani simt că acest slogan creștin (din Elveția) este o provocare și un atac împotriva Islamului".

Compania aeriană elvețiană a declarat că nu este vorba despre un mesaj religios sau politic.  Sloganul este, de fapt, un joc de cuvinte, referindu-se la "atuu-rile" din Jass, un popular joc de cărți, care este puternic înrădăcinat în Elveția, a declarat purtătoarea de cuvânt a companiei aeriene, Myriam Ziesack. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”