Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Germania totalitară: Guvernul german a blocat profilul de pe Twitter al unui grup naționalist

Germania s-a alăturat țărilor totalitare care restricționează libertatea de exprimare și libertățile civile pe platformele de socializare. Guvernul german a dorit să reducă la tăcere un opozant incomod, astfel că la comanda sa Twitter s-a conformat și a eliminat posibilitatea accesării profilului grupului naționalist autonom „Hanovra Besseres”. Grupul a fost fondat în anul 2008 și luna trecută 27 de locuințe aparținând membrilor grupului au fost ținte ale perchezițiilor organelor de represiune. Totodată grupul a fost scos în afara legii fără ca autoritățile să aibă dovezi că activitatea sa a încălcat legea, singurele acuze fiind legate de delicte de opinie.

 Acesta este primul caz în care Twitter blochează un profil la cererea guvernului unei țări care este membră a Uniunii Europene. În luna ianuarie a acestui an, administrația Twitter a anunțat că intenționează să colaboreze cu guverne și corporații pentru a elimina „twiturile interzise”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”