Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 21 noiembrie 2012

EVENIMENT: „Lumea lui Tolkien”, la Casa Universitarilor din Bucureşti, pe 23 noiembrie

Vineri, 23 noiembrie, orele 10-17, conferința „Lumea lui Tolkien. Imagini și simboluri în literatura fantasy”, la casa Universitarilor din București (str. Dionise Lupu, nr. 46). Organizator: Societatea Tolkien din România, în parteneriat cu Universitatea București și Societatea Română de SF și Fantasy. Keynote speaker: Robert Lazu. Detalii, program, motivațiewww.tolkien.ro 

Prilejuit de lansarea celei de a doua ediţii a volumului semnat de Robert Lazu, „Lumea lui Tolkien”, evenimentul are ca scop prezentarea principalelor influenţe istorice, mitologice şi teologice decelabile în operele celebrului scriitor britanic J.R.R. Tolkien.
 De asemenea, vor fi analizate geneza operelor literare precum şi modul în care „imaginaţia creatoare” a scriitorilor moderni asimilează, conştient sau inconştient, anumite imagini şi simboluri provenite din vechile naraţiuni religioase specifice culturii occidentale. Aşa-numita „analiză mitologică” elaborată şi practicată de teoreticieni români precum Mircea Eliade, Ioan Petru Culianu, Nicolae Balotă, Eugen Todoran, Emil Turdeanu va oferi cadrul conceptual al prezentării. (Lansarea cărții „Lumea lui Tolkien” de Robert Lazu – sâmbătă 24.11, 17.00, la târgul de carte „Gaudeamus”, la standul editurii „Galaxia Gutenberg”).

1 comentarii:

Societatea Tolkien spunea...

Astăzi, începând cu orele 10 vă așteptăm la evenimentul Societății Tolkien.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”