Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 12 noiembrie 2012

Polonia: Incidente între protestatarii naționaliști și forțele de represiune, la marșul de Ziua Independenței (video)

Doi poliţişti au fost răniţi, iar mai mulți protestatari au fost arestaţi în timpul unui marş al naţionaliştilor polonezi. Manifestaţia a avut loc în Varşovia, cu ocazia Zilei Independenţei, şi s-a terminat cu violenţe între protestatari şi poliţişti. Dincolo de barajele poliției se aflau provocatori „antifasciști” care au organizat o contramanifestație. Cu greu au putut fi ținuți la distanță cei 20.000 de naționaliști de provocatorii extremei stângi anti-poloneze.

Şi anul trecut, în timpul marşului organizat de naţionalişti de Ziua Independeţei Poloniei au fost înregistrate violenţe între manifestanţi şi poliţişti. Atunci, peste 200 de participanți la marș au fost reţinuţi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”