Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 23 august 2013

23 august 1944: Actul unei mari trădări naţionale ce nu poate fi nici uitată, nici iertată!


26 august 1944: Horia Sima rostește la Radio Donau din Viena proclamația către țară condamnând trădarea regelui Mihai 

Discursului Comandantului Legiunii, Horia Sima, la Radio “Dunarea” (Viena) difuzat dupa intalnirea de pe 25 august 1944 cu Reichsfuhrerul SS si cu ministrul de externe german von Ribbentrop. Acesta a avut urmatorul continut: 

“Romani! Noul regim national va cere sa nu-l sprijiniti pe tradatorul rege Mihai, anturajul sau de la curte si clica corupta a intereselor afaceristilor din Bucuresti si sa nu va supuneti cu nicio ocazie ordinelor lor. Soldati romani! Regimul national roman va cheama sa nu va supuneti ordinelor regelui tradator si ale uneltelor lui din armata, ci sa ramaneti loiali de partea aliatilor nostri germani care, ca si voi, si-au varsat sangele pentru apararea pamantului romanesc si continua sa reziste bolsevicilor!”

Faust Brădescu:
"Pentru orice legionar una este să fii înţelegător al unei monarhii necesară pentru neamul nostru încă prea puţin evoluat pe această temă, şi alta este să te declari împotriva unui fost rege Carol sau unui fost rege Mihai. Unul a fost o canalie şi o plagă pentru neamul nostru – celălalt un dobitoc, trădător şi vândut liftelor ruseşti care ne-au copleşit neamul şi viitorul.
În 1989 (înainte de revoluţia din decembrie) am scris o lucrare intitulată „Guvernul de la Viena” în care între altele am scris şi căteva pagini privind atitudinea nefericită a regelui Mihai în ceea ce privea războiul, armistiţiul şi trădarea regelui faţă de armată, neam şi viitorul neamului românesc. I-am pus în sarcină - şi pe drept – răspunderile pe care nu şi le-a asumat. De vei citi această carte, la paginile 35-40, te vei lămuri asupra opiniei mele cu privire la ceea ce cred eu asupra acestui personaj ce ne-a adus numai necazuri, şi azi ar vrea să redevină rege pentru dobitoacele ce l-au aclamat cu peste 100.000 de mâini ridicate spre cer!.." (Champs sur Marne, 27 iunie 1992)

2 comentarii:

Anonim spunea...

Si gata, nu mai postati nimic?

Lupta NS spunea...

Blogul www.lupta-ns.org si saitul www.nat88.org nu sunt o prioritate a luptei noastre. Vom publica atunci cand simtim ca este necesar. Abonati-va si veti primi automat noile noastre articole. Lupta radicala se duce prin metode radicale, internetul este doar un apendice. Este necesar, dar nu esential.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”