Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 8 mai 2025

Ieșirea din strânsoarea de moarte: 2. Eliberarea din lanțul invizibil – antidotul contra sclaviei financiare

 Nu ajunge să recunoaștem boala. Trebuie să îndrăznim să vorbim despre leac.

Gottfried Feder nu s-a limitat la a demasca camăta. A propus o alternativă: un sistem economic în care banii sunt creați de stat, în slujba comunității, și în care capitalul nu se poate folosi pentru parazitism, ci doar pentru muncă productivă.

Iată câteva soluții esențiale pe care le propunea el – și care, adaptate, pot deveni baza unei renașteri reale.

1. Abolirea dobânzii asupra creditului productiv

„Capitalul nu trebuie să aibă voie să se reproducă prin sine însuși.” – G. Feder

Dobânda este instrumentul prin care cei care nu muncesc ajung să-i controleze pe cei care creează. Statul trebuie să interzică dobânda asupra împrumuturilor pentru agricultură, industrie și construcție – activități care adaugă valoare reală în economie. Asta înseamnă că un tânăr care vrea să-și facă o fermă sau o fabrică ar primi bani de la stat fără dobândă, nu de la o bancă privată care îl îngroapă în rate.

2. Naționalizarea emisiunii monetare

„Nu băncile private, ci statul trebuie să creeze banii.” – G. Feder

Astăzi, băncile comerciale creează bani din nimic prin „creditare cu rezervă fracționară”, dar încasează dobândă ca și cum ar fi oferit ceva real. Această escrocherie trebuie să înceteze. Statul, printr-o bancă națională, ar trebui să creeze moneda și să o distribuie pe baza muncii și meritului, nu pe baza profitului bancar.

3. Interzicerea speculei și a piețelor financiare parazitare

Specula, bursa și fondurile de investiții de tip „hedge” nu creează nimic. Sunt forme de parazitism care deturnează capitalul real către jocuri abstracte. Statul suveran trebuie să direcționeze resursele către munca fizică, știință, agricultură, familie și infrastructură. Nu către burse și fonduri fantomă.

4. Banca Națională trebuie să servească poporul, nu piețele

În sistemul actual, băncile centrale au devenit vasalii Marii Finanțe Internaționale. Ele nu mai servesc economia reală, ci protejează „stabilitatea pieței” – adică profiturile celor care trăiesc din speculă.

Fedder cerea ca Banca Națională să devină un organism al voinței populare, care creează bani în funcție de nevoile comunității – școli, spitale, drumuri, sprijin pentru familii și întreprinderi.

5. Munca – nu capitalul – trebuie să fie fundamentul economiei

„Ceea ce face o națiune puternică nu sunt acțiunile de pe bursă, ci munca agricultorului, a meșterului și a soldatului.” – G. Feder

Ieșirea din strânsoarea de moarte a cametei cere o revoluție în mentalitate. Nu poți fi liber cât timp visezi la îmbogățire fără muncă. O economie sănătoasă e aceea în care munca este respectată, iar câștigul vine din contribuția reală, nu din manipularea financiară.

Concluzie: suveranitate economică sau moarte națională

Un popor care își lasă banii în mâinile altora nu e stăpân pe destinul său.

Un stat care permite camăta e un stat care își vinde viitorul pe dobândă.

Un om care trăiește din credit nu e liber, ci captiv în strânsoarea invizibilă a sistemului financiar globalist.

Adevărata libertate nu începe la urnă, ci la bancă.

Și viitorul nostru nu se decide în Parlament, ci în cine are puterea să creeze banii.

_____________________

Ce sunt banii toxici

Este necesar a părăsi sau limita folosirea formelor de bani și mecanisme financiare care aduc dependență, instabilitate și exploatare.

1. Banii cu dobândă – ca mecanism de dominație

Banii emiși de bănci private, în special prin credit cu dobândă, sunt „toxici” pentru că nu vin din producție, ci din împrumut. Fiecare leu nou intrat în economie vine cu obligația de a returna mai mult decât s-a creat – lucru imposibil pe termen lung. Asta duce la:

• inflație permanentă

• datorii publice și personale crescânde

• muncă orientată spre plata unor datorii fără sfârșit

2. Monedele virtuale speculative

Criptomonedele, deși inițial gândite ca eliberatoare, au ajuns în mare parte instrumente de speculă pură, dominate de oligarhii digitali. Ele nu sunt ancorate în realitatea muncii sau a producției – deci pot deveni un nou tip de parazit financiar.

3. Banii emiși fără acoperire de către sisteme globaliste

Valute precum dolarul sau euro sunt controlate de entități supra-naționale. Statele mici sunt dependente de ele și de piețele controlate de „investitori” care mută capitalul ca pe un joc. Asta le face toxice pentru suveranitatea națională.

4. Soluția alternativă: bani curați

Național-socialiștii (precum Gottfried Feder) propuneau:

monedă fără dobândă, emisă de stat în baza muncii și producției reale

credit social, fără camătă, pentru investiții în economie și familie

bani locali sau cooperativi, folosiți în interiorul unei economii solidare

Victor Brădescu, Lupta NS

Ieșirea din strânsoarea de moarte: 1. Camăta – robia modernă cu față de progres

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”