Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 8 iunie 2008

Ciocniri de strada de Ziua Nationala a Suediei

La Stockholm, in capitala Suediei, de Ziua Nationala a acestei tari, grupurile de nationalsocialisti (apartinand Frontului Nationalsocialist si Rezistentei Nationale Suedeze) si extremistii anarhisti si bolsevici apartinand unei grupari anti-fasciste numita AFA s-au confruntat in strada.

114 nationalsocialisti au fost retinuti de politie (ulterior majoritatea au fost eliberati dintre ei fiind arestati 20) pentru ca au strigat “Sieg Heil” si au salutat in stil roman cu bratul drept intins, asociat de catre democratia suedeza cu “salutul nazist” interzis de legea din aceasta tara. Acuzatia adusa celor 20 de suedezi este de “agitatie rasiala”.

Si in alte orase suedeze au avut loc ciocniri similare.

La Gothenburg 40-50 de persoane inarmate cu bare de fier au dus lupte de strada impotriva demonstrantilor NS si 9 anti-fascisti au fost arestati pentru atac in forma agravanta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”