Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 18 iunie 2008

Eugene Terre Blanche s-a intors !

Liderul AWB s-a intors pentru a-si relua cruciada pentru o Patrie a Afrikanerilor
 
Eugene Terre Blanche, liderul Afrikaner Weerstandsbeweging, proaspat iesit din inchisoare, s-a adresat unei audiente formata din peste 200 de persoane la Vryheid Agricultural Union, in seara de 12 iunie, declarandu-si intentia de a merge in fata Natiunilor Unite si a Curtii de Justitie de la Haga pentru a sustine cauza Albilor din Afirca de Sud si a dobandi o Tara pentru Poporul Afrikaner.
Terre Blanche a mai declarat ca Afrikanerii au fost jefuiti de identitatea lor culturala, politica, istorica si religioasa de catre guvernul ANC.
Partidele politice, a spus el, au vandut poporul, lasand Afrikanerilor singura optiune a rugaciunii, a autoapararii si a campaniei internationale pentru a-si asigura dreptul lor la auto-determinare daca isi doresc sa supravietuiasca.
“Sunt gata sa merg la inchisoare de 10 ori pentru ceea ce cred. Trebuie sa ma omoare ca sa ma opreasca.”
El l-a descris pe presedintele Jacob Zuma ca fiind “un clown”, iar despre cantecul lui Zuma in care se spune ca “isi va aduce mitraliera” nu inseamna ca el merge la o expeditie de vanatoare sau sa impuste caini, ci “sa te impuste pe tine!”.
“Pentru cine crezi ca isi va aduce mitraliera, pe cine vrea sa impuste?” a intrebat el. “Pe tine!”
Terre Blanche a mai declarat ca are de gand sa organizeze intalniri asemanatoare in toate comunitatile de Albi din Africa de Sud pentru a capta sprijin in vederea infiintarii unei “republici libere pentru afrikaneri”. “Noi le-am dat negrilor patria lor, ANC-ul de ce nu ne da si noua patria noastra?”
“Afrikanerii sunt descendentii colonistilor albi alesi de Dumnezeu sa aduca lumina alba in intunecata Africa”. A mai adaugat ca doreste sa mobilizeze fermierii si alte categorii de albi sa lupte impotriva unei asa-zise reforme a pamantului care “ii va deposeda pe Albi de pamant”.(The Times)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”