După ce timp de 18 ani, Timişoara a devenit un fief al palatelor ţigăneşti, lucru imposibil de realizat fără complicitatea (neglijenţa ar fi un “păcat” la fel de mare în acest caz) autorităţilor, astăzi a avut loc prima demolare integrală a unui astfel de monument arhitectural “cu turnuleţe”. În rândurile de mai jos, vă prezentăm un articol apărut astăzi în săptămânalul “BĂNĂŢEANUL”:
Demolare cu scandal la o casă a clanului Cârpaci
Blesteme şi înjurături, marţi dimineaţa, pe strada Ialomiţa din Timişoara, unde primăria a început demolarea unei case ţigăneşti, construită ilegal. La faţa locului au fost mobilizate efective impresionante de poliţişti comunitari, care au vegheat la buna desfăşurare a acţiunii. Printre cei prezenţi a fost şi viceprimarul Timişoarei, Adrian Orza: "Este o hotărâre judecătorească. Se dărâmă şi atât! Noi avem 250 de procese pe rol în momentul de faţă, care vizează case construite fără autorizaţie. Nu e vorba de etnii. Sunt cetăţeni care nu respectă autorizaţiile de construcţie sau nu au autorizaţie de construcţie", a declarat edilul.
De partea cealaltă, romii s-au apărat trimiţând blesteme către inspectorii primăriei şi chiar către primarul Gheorghe Ciuhandu: "Să moară copiii lu' Ciuhandu în accident, să li se întâmple şi lor ce ni se întâmplă şi nouă acum! 20.000 de euro mi-au cerut ca să ne lase să construim. Bată-i Dumnezeu, să-i bată! I-am îngropat în bani şi tot ne dărâmă", susţine o femeie din clanul Cârpaci, proprietarul casei demolate. Romii susţin că au investit 200.000 de euro în construcţie şi că nu ştiau că astăzi va fi pusă în aplicare hotărârea judecătorească de demolare.
Conform unui comunicat de presă al Primăriei, instituţia a solicitat obligarea pârâţilor, Cârpaci Elena şi Cârpaci Duşan, la demolarea construcţiilor edificate fără autorizaţie de construire la imobilul din Timişoara, str. Ialomiţa nr. 51, în vederea aducerii acestora la starea iniţială, iar în caz contrar să autorizeze instituţia noastră să aducă acest imobil la starea iniţială. "Prin Sentinţa civilă nr. 5425/14.06.2004 rămasă definitivă şi irevocabilă prin Decizia civilă nr. 4322/22.12.2005, pronunţată de Judecătoria Timişoara în Dosar nr. 5578/2004 s-a dispus obligarea pârâţilor la demolarea construcţiilor ilegal executate şi aducerea la starea iniţială a imobilului, iar în caz de neexecutare a obligaţiei autorizează instituţia noastră să efectueze aceste lucrări pe cheltuiala pârâţilor. Împotriva acestei hotărâri judecătoreşti pârâţii au formulat contestaţie, care a fost respinsă prin Sentinţa civilă nr. 7017/13.07.2006, pronunţată în dosar nr. 8184/2006 de către Judecătoria Timişoara", se arată în informarea administraţiei locale.
Anul trecut, în luna iulie, Serviciul Juridic a înaintat Biroului Executori în original Sentinţa civilă 7017 cu menţiunea definitivă şi irevocabilă şi a solicitat reluarea executării silite începute în baza Sentinţei civile nr. 5425/2004, care este definitivă şi irevocabilă. "Ulterior, proprietarii au trecut din proprie iniţiativă la demolarea clădirii, însă nu au demolat decât parţial acoperişul acesteia. În urma verificărilor Direcţiei Urbanism s-a ajuns la concluzia că nu au fost demolate toate construcţiile ilegal executate şi imobilul nu a fost adus la starea iniţială", mai spun reprezentanţii primăriei. Drept urmare, imobilul a fost demolat.
Sursa: BANATEANUL
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”