Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 6 octombrie 2008

Starbucks iroseste zilnic 23 milioane de litri de apa

Lantul american de cafenele Starbucks a fost acuzat ca iroseste mai mult de 23 de milioane de litri de apa zilnic, din cauza ca lasa robinetele deschise toata ziua, relateaza telegraph.co.uk.

"Politica" neobisnuita, menita sa previna dezvoltarea bacteriilor in scurgerile chiuvetelor din cele peste 10.000 de cafenele internationale, a infuriat grupurile ecologiste. Potrivit unei investigatii realizate de acestia din urma, fiecare local tip Starbucks este dotat cu o chiuveta speciala intrebuintata numai pentru spalarea linguritelor si ustensilelor, la care apa trebuie sa curga in­continuu datorita regulilor igienico-sanitare. In urma unei plangeri trimise de un client, un director executiv al Starbucks a dezvaluit ca fluxul constant al apei opreste cresterea bacteriilor. Astfel, un volum de 23,4 milioane de litri de apa, suficient pentru umplerea unui bazin Olimpic de natatie la fiecare 83 de minute, este irosit zilnic. Numai in Marea Britanie exista 689 de cafenele deschise 13 ore pe zi, care irosesc 1,63 milioane de litri de apa. Astfel, compania cu sediul in Seattle nu mai pare atat de dornica sa protejeze mediul, iar descoperirea ar putea pune intr-o postura stanjenitoare proprietarii marcii. Companiile de apa au afirmat ca aceasta politica dauneaza mediului inconjurator, in timp ce expertii in igiena resping "politica" sanitara si de siguranta pe motiv ca este absurda. Purtatorul de cuvant pentru UK Water, care reprezinta com­paniile de apa, a declarat ca politica este "risipitoare si inutila". "Nu este nevoie ca apa sa curga tot timpul", a adaugat acesta. "La aflarea acestei vesti am fost uimit. Este un soc sa aflu ca atata apa este irosita in van, iar sa pretinzi ca o faci doar pentru motive igienico-sanitare, este ignoranta. Apa de la robinet vine din rauri si apa subterana, iar irosirea ei va dauna mediului si animalelor", a conchis Peter Robinson, de la institutia filantropica pentru Mediu.
Articol preluat din Ziua Online

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”