Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 2 octombrie 2008

Un general israelian denunta violenta colonistilor evrei

Comandantul militar israelian care raspunde de Cisiordania, generalul Gadi Shamni, a denuntat comportamentul agresiv al unor colonisti evrei impotriva palestinienilor si a soldatilor israelieni, intr-un interviu publicat joi de cotidianul Haaretz, citata de Agerpres. "Exista o escalada a violentelor evreiesti in Iudeea si Samaria (Cisiordania). In trecut, doar cateva zeci de indivizi luat parte la actiuni de acest gen, insa astazi sunt sute' de colonisti, implicati in operatiuni conspirative, brutalizand palestinieni si soldati israelieni, ceea ce afecteaza grav imaginea statului Israel si impiedica buna desfasurare a militarilor, in regiune", a indicat sursa citata. "Ce poate face un rezervist angajat sa asigure securitatea cetatenilor israelieni si care descopera ca tineri israelieni mascati i-au taiat cauciucurile autoturismului?", a intrebat retoric generalul Shamni. "Este o evolutie semnificativa si indica un fenomen foarte grav", a mai spus oficialul militar israelian, subliniind ca majoritatea celor aproximativ 300.000 de oameni din colonii continua sa se poarte "normal", conform aceleiasi surse. La jumatatea lunii septembrie, un grup de colonisti extremisti a provocat violente intr-un sat palestinian din nordul Cisiordaniei, dupa ce un baiat dintr-o colonie evreieasca a fost ranit cu lovituri de cutit. Premierul demisionar Ehud Olmert a criticat vehement aceste actiuni, afirmand ca Israelul nu va tolera "progromurile impotriva neevreilor". De asemenea, explozia unui dispozitiv capcana care l-a ranit saptamana trecuta pe militantul anticolonizare, istoricul israelian Zeev Sternhell, a fost atribuita de mass-media extremistilor de dreapta israelieni, aminteste la randul sau AFP. (Articol preluat din Ziua Online)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”