Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 29 ianuarie 2009

Manipularile lui Netanyahu: Al-Qaida va ataca Sfantul Mormant daca Israelul renunta la Ierusalim


Benjamin Netanyahu, liderul partidului Likud din Israel, aflat in campanie electorala, incearca sa manipuleze grosolan atat alegatorii israelieni cat si lumea crestina cu declaratiile pe care le vedeti mai jos, instr-un material preluat din RomaniaLibera.ro

Benjamin Netanyahu, considerat favorit la alegerile generale din Israel de luna viitoare, a declarat ca al-Qaida ar ataca Sfantul Mormant al lui Iisus Hristos daca autoritatile israeliene ar renunta la controlul asupra Ierusalimului, relateaza Daily Telegraph consultat de Mediafax.

Netanyahu, care a sustinut ca ar fi prevazut in 1995 distrugerea Turnurilor Gemene de catre extremisti islamici, a mentionat ca teroristii ar ataca Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, loc de pelerinaj al crestinilor.

"Islamistii radicali sunt dispusi si vor dori sa atace simbolul religiei crestine", a mentionat el. "Acest lucru ar provoca o reactie in lant pe care nu o putem imagina. Vom asista la o escaladare a conflictului religios mai presus si mai de amploare decat conflictul regional de acum", a adaugat Netayahu.

Liderul partidului de dreapta Likud, aflat in opozitie, a amintit ca avertizase intr-o carte publicata in 1995, cu sase ani inainte de atacurile de la 11 septembrie, ca teroristii islamici vor detona un dispozitiv nuclear la World Trade Center.

El a sustinut ca distrugerea Sfantului Mormant ar genera o confruntare intre religii, de o amploare mult mai mare decat "conflictul regional" care se desfasoara in prezent in Israel.

Israelul a anexat Ierusalimul in urma razboiului din 1967 si a incurajat cresterea numarului evreilor in acest oras. Orice discutie despre inapoierea unei parti din orasul Ierusalim palestinienilor, care il revendica drept capitala lor, provoaca divizari in politica israeliana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”