Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 29 ianuarie 2009

Pambuccian: fonduri straine de tip cioclu asteapta sa cumpere tot, foarte ieftin


Problemele de finantare de pe piata romaneasca au atras fonduri de tip "cioclu", care asteapta sa cumpere tot, la preturi foarte mici, astfel ca, dupa trecerea crizei, toata tara ar putea apartine altora, a declarat deputatul Varujan Pambuccian, membru al Comisiei pentru Tehnologia Informatiei.

"Sunt fonduri de tip cioclu, care si-au deschis birouri in toata tara si asteapta sa cumpere foarte ieftin. Tinta lor acum sunt investitiile imobiliare, achizitionate la 20% din valoarea proprietatilor, cu teren si cladire.
Astfel de fonduri vor incepe sa cumpere din 2010 si firme romanesti. Daca nu rezistam trei ani, cat ar putea sa tina criza, ne vom trezi ca toata tara este cumparata", a spus Pambuccian miercuri, la un seminar monitorizat de Mediafax.

Pambuccian a aratat ca principala preocupare a intreprinzatorilor romani in aceasta perioada ar trebui sa fie tinerea in viata, prin orice mijloace, a firmelor.

"Vom avea un somaj cum n-am mai avut in Romania niciodata. Acest lucru il vom vedea din toamna. Diferenta dintre un somaj enorm si unul foarte mare nu va fi facuta de masurile pe care guvernantii le au in vedere in aceste zile, de cresteri de salarii si alte cheltuieli de acest tip, ci de cum vom mentine in viata firmele", a afirmat Pambuccian.

Pe de alta parte, el a aratat ca actuala criza financiara reprezinta o oportunitate pentru industria IT&C, deoarece firmele vor fi nevoite sa utilizeze in aceasta perioada tot mai multe solutii pentru reducerea cheltuielilor operationale. Sursa: RomaniaLibera.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”