Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 25 februarie 2009

Gaddafi da vina pe Israel pentru genocidul din Darfur


Liderul libian, Muammar Gaddafi, a acuzat mai multe tari pentru intretinerea conflictului din Darfur.

Gaddafi a adaugat ca de evenimentele din vestul Sudanului se fac responsabile si autoritatile israleiene, informeaza Reuters.

Judecatorii Tribunalului International vor decide, pe 4 martie, daca vor emite un mandat de arestare pentru presedintele sudanez Omar Hassan al-Bashir, pentru genocidul din Darfur.

In acelasi timp, Gaddafi a solicitat ca actiunile impotriva lui Bashir sa fie oprite, incercand o colaborare intre Uniunea Africana si ONU.

"De ce trebuie sa-l facem pe Bashir responsabil, cand situatia din Darfur este cauzata de forte exterioare, precum Tel Aviv-ul", a declarat liderul libian.

Gaddafi a acuzat armata israeliana pentru genocidul din Darfur. "Nu reprezinta un secret. Am descoperit dovezi clare care atesta faptul ca "fortele straine" se afla in spatele conflictului din Sudan. Am vazut ca anumiti lideri ai rebelilor sudanezi si-au deschis birouri la Tel Aviv si au inelniri cu armata israeliana", a adaugat Gaddafi.

Expertii internationali au declarat ca luptele din Darfur au ucis 200.000 de oameni. Autoritatile sudaneze neaga genocidul din Darfur, declarand ca s-au inregistrat numai 10.000 de victime, iar numarul este amplificat de mass-media. Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”