Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 27 februarie 2009

Romeo si Julieta in varianta gay provoaca scandal in Parlamentul de la Londra


Intr-o scoala din Londra a fost pusa in scena piesa Romeo si Julieta, intr-o varianta mai speciala, care sa placa minoritatilor sexuale. Devenita Romeo si Julian, piesa a starnit discutii aprinse in Parlament.

Pusa in scena de adolescenti de 14 - 16 ani de la Leytonstone School, luna trecuta, piesa este dezbatuta cu patos in Parlament, oficialii fiind de parere ca "oricine dispune de bun simt ar vrea ca propriii copii sa studieze Romeo si Julieta si nu Romeo si Julian", a declarat unul dintre ei, citat de The Telegraph.

Mare parte dintre parlamentari sunt impotriva folosirii operei shakespeariene pentru a lupta impotriva homofobiei. Joi, in parlamentul britanic va fi o dezbatere pe tema egalitatii intre sexe, dezbatere demarata si din cauza punerii in scena a acestei piese. Sursa: Ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”